Elszabadult a pokol a francia nagyváros migránsnegyedében

investigation accident Horizontal
This picture taken on March 5, 2019 shows burnt cars in the street where riots sparked last night, for the third night in a row, following the death of 2 young people on a scooter as they were chased by the police on March 2, in Grenoble central-eastern France. (Photo by JEAN-PIERRE CLATOT / AFP)
Vágólapra másolva!
Rég nem látott erőszakhullám söpört végig Grenoble bevándorlók lakta kerületén egy baleset után.  A feldühödött migránsok megrohamozták a helyi rendőrkapitányságot, valamint autókat gyújtottak fel a környéken, hogy így bosszulják meg a fiatalok halálát. Grenoble városa korábban azzal került a hírekbe, hogy a városból a rengeteg muszlim migráns miatt gyakorlatilag menekülnek a zsidók. 
Vágólapra másolva!

Zavargások kezdődtek a délkelet-franciaországi Grenoble-ban, miután két, a rendőrök elől robogóval menekülő fiatal halálos balesetet szenvedett. A 17 és 19 éves fiúkat azért akarták igazoltatni a közúti járőrök, mert nem viseltek bukósisakot, a fiatalok azonban nem álltak meg, inkább menekülőre fogták –írta a 888.hu. A hajsza nem tartott sokáig, a rendőrök által üldözött két robogós egy hídon összeütközött egy busszal, mindketten meghaltak.

A történtek után elszabadult a pokol Grenoble Mistral nevű, jelentős migrációs hátterű lakossággal rendelkező városrészében. Már a szerencsétlen baleset éjjelén összeverődött egy nagyjából negyvenfős tömeg, amely megrohamozta a helyi rendőrkapitányságot, valamint autókat gyújtottak fel a környéken, hogy így bosszulják meg a fiatalok halálát.

65 autót gyújtottak fel a vandálok Forrás: AFP/Jean-Pierre Clatot

A zavargások az ezt követő két napban a város többi részére is átterjedtek, a rendőrség adatai szerint hétfő estig összesen 65 autót gyújtottak fel a vandálok, akik közül azonban eddig csak egy embert tartóztattak le, őt sem gyújtogatásért, hanem azért, mert kövekkel dobálta meg a rendőröket.

A valamivel több mint 160 ezer lakosú Grenoble Délkelet-Franciaország egyik legnagyobb, és Franciaország 16. legnagyobb városa.

Menekülnek a zsidók Grenoble-ból

Grenoble kapcsán legutóbb akkor írtunk, amikor kiderült, hogy a betelepülő muszlim migránsok miatt egyre több zsidó származású ember dönt úgy, hogy inkább Izraelben vagy az Egyesült Államokban kezd új életet. A francia Alpok lábánál elterülő, újabban a tudományos kutatóközpontok egyik fellegváraként is emlegetett történelmi város minden észszerűség szerint kedvező bázisa lehetne minden innovatív és fejlődéspárti polgárnak. Azonban a helyi vallásos zsidóság számára mindez nem elég indok a maradásra. Az utóbbi években ugyanis a zsidó közösség fele elmenekült a városból.

„Minden egyes antiszemita graffiti újra meg újra ráébreszt bennünket a veszélyre. Féltjük gyermekeinket az utcán, az iskolákban. Felelősségteljes szülőkként kénytelenek vagyunk megfelelő lépéseket foganatosítani” – fogalmazott Nissim Sultan rabbi, aki France Bleu Isère rádiónak arról beszélt, hogy

gyülekezetének fele az elmúlt években új hazát választott magának azzal, hogy vagy elköltöztek az ország más részébe, vagy kivándoroltak Izraelbe,

Amerikába, esetleg Kanadába. Az ország keleti részén, Lyon közelében található, 160 ezer lakosú Grenoble-ban ma pár száz zsidó polgár maradt.

Legutóbb tavaly júliusban volt migránslázadás

Mint arról korábban beszámoltunk, hasonló lázadás legutóbb 2018 júliusában volt Nantes városában. Az akkor történtek világosan megmutatták, hogy a migránsbűnözés és a szervezett alvilág, a maffia szoros kapcsolatban állnak. A migránsok nyolc középületet és számtalan autót gyújtottak fel, a helyi no-go zónákban elszabadult a pokol. De Nantes arról is elhíresült, hogy
a tehetetlen szocialista városvezetés hónapokig tűrte, hogy a történelmi városközpontot migránsok foglalják el, sátortábort létrehozva.