Egyetlen nyugati országban sem sikerült integrálni a muszlim migránsokat

muszlim, imádság, berlin, bevándorló, migráns
Muslims take part in the traditional Friday prayers on May 20, 2016 in Berlin, Germany and protest against the Berlin university. The Berlin university has closed its Muslim prayer room, becoming the latest in a string of German education centres to shut facilities for Muslim students. (Photo by Markus Heine/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Ruud Koopmans holland szociológiaprofesszor 20 évig tanulmányozta az integráció és asszimiláció kérdéskörét, és arra jutott, hogy a muszlim migránsokat sokkal nehezebb integrálni a nyugati társadalmakba, mint bármely más csoportot. Sőt, odáig is elmegy végső következtetésképpen, hogy gyakorlatilag egyetlen nyugati országnak sem sikerült integrálnia a muszlim bevándorlókat.
Vágólapra másolva!

A migrációkutató tudós a Berlingske nevű dán lappal beszélgetett új könyvéről, ami két évtized kutatásait összegzi. Koopmans a legkisebb mértékben sem Soros-kompatibilis következtéseivel kapcsolatban elmondta, hogy

Ezzel a hozzáállással nyilvánvalóan összefüggésben van az is, hogy kutatásai szerint hat európai ország török és marokkói bevándorlóinak 65 százaléka véli úgy, hogy a vallási törvényeik fontosabbak a befogadóországok világi törvényeinél. Ebből fakadóan ezek a muszlimok szándékosan elkülönítik magukat a más vallásúaktól, és tartózkodnak bárminemű közösködéstől.

A Korán fundamentalista értelmezése, ami egyébként meghatározó a muszlimok között, nem engedi az integrálódást a nyugati társadalmakba

– érzékeltetésképpen: a professzor kutatása szerint minden második iszlám hívő a fundamentalista vonalat követi, miközben a keresztények között ez a szám mindössze 4 százalék.

Forrás: AFP/Copyright© 2013 Ivan Lieman/Ivan Lieman

A szociológus azt is hozzátette:

Itt külön kiemelte a nők családi és társadalmi szerepét a muszlimok között, a fundamentalista propagandát, és hogy relatíve nagyon keveset fektetnek bele a gyerekek oktatásába.

Ez utóbbi kettő egyébként akár szorosan is kapcsolódhat egymáshoz, a szélsőséges eszmék ugyanis könnyebben elültethetőek a tanulatlan fiatalság körében.

Koopmans azt is mondja, hogy alapvetően azzal van a probléma, hogy

a muszlim emberek és a számos muszlim ország külön-külön is sokféleképpen értelmezik a Koránt.

Egészen konkrétan az az aggasztó, amikor azt mondják, hogy szó szerint kell értelmezni az írást, illetve a 7. században élt Mohamed próféta életmódjának kell iránymutatásként, mérceként szolgálnia a 21. században élők számára. Ebben a formában pedig elsősorban a világbéke útjában áll az iszlám vallás, másodsorban pedig akadályozza is az integrációt.

Magyarán a professzor azt akarja elmondani, hogy a 20 éves kutatása során egyértelműen arra jutott, hogy a Korán és az iszlám más vallási tanításainak félreértelmezése miatt

a muszlim országok és lakóinak jelentős része, mondjuk úgy, elakadtak a demokratikus fejlődésben. Ez pedig alapjaiban akadályoz meg bármiféle nyugati integrációt a keresztény kultúrkörbe.

Persze egy minimális kisebbségnek ez sikerülhet, de a túlnyomó többség továbbra sem hajlandó felsőbbrendűnek elismerni a befogadóországok jogszabályait a saját, sok esetben saría-alapú törvényei helyett. Emiatt pedig az álomvilágban élő bevándorláspárti-sorosisták hozhatják ide milliószámra a közel-keleti és afrikai muszlim migránsokat, több mint valószínű, hogy sohasem fognak integrálódni. Párhuzamos társadalmakat alakítanak ki, és egyfajta különálló, a törvényeken kívül helyezkedő entitásként élnek a befogadó országban.

Bátor kijelentések ezek, főleg egy holland professzortól, még akkor is, ha egy több évtizedes kutatás eredményeit összegzi.

Nagy tételben lehetne fogadni arra, hogy hamarosan iszlamofóbnak, xenofóbnak és rasszistának állítják be a liberális véleménydiktátorok. Ha nagyon belelendülnek, még néhány tisztségétől is megfosztják, talán még nyilvános bocsánatkérésre is köteleztetik egy bíróság által – pénzbüntetés és gyűlöletbeszédért kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés mellett.

A lakosság ezt már régóta tudja

2019-re tehát sikerült eljutni arra a szintre, hogy egy nyugati országban, a liberalizmus egyik bölcsőjének számító Hollandiában egy professzor le merte írni tudományos tényekkel azt, amit egyébként a mélysorosista multikulti „áldásait" nyögő európai lakosok már elég régóta a saját bőrükön tapasztalnak.

2017. szeptember 15-én Párizs központjában egy járőröző katonára támadt késsel egy muszlim férfi Forrás: AFP/Ludovic Marin

Ennek az egyik legújabb példája, hogy már az egyik legnagyobb amerikai szállítócég, a UPS bejelentette, hogy leállítja a kiszállításokat a hírhedten balhés malmői Rosengård migránsgettóba a rendkívül magas bűnözés miatt. Meglehetősen ritka, hogy egy Svédországhoz hasonló, úgynevezett „jóléti államban" egy 110 éves nemzetközi multicég ilyen lépésre szánja el magát. Az talán érthető, ha tudatosan kerülik a dél-szudáni fuvarpiacot, na de a skandináv ország harmadik legnagyobb városában?

A UPS nemes egyszerűséggel elismerte, hogy Rosengårdban túl nagy a veszélye annak, hogy kirabolják vagy más támadás éri a szállítóautóikat.

Egy ügyfélszolgálati munkatárs úgy fogalmazott: a sofőrjeinket többször is megtámadták, ezért döntöttünk úgy, hogy nem szállítunk oda többé. A hab a tortán, hogy nem is csak Malmőben döntöttek így, hanem konkrétan a fővárosban, Stockholmban is kerülik a migránsgettókat.

De hogy egy kicsit délebbre is kalandozzunk a sorosista métely mocsarában, tavaly november végén Berlin egyik kerületének, nevezetesen Neukölln egyik iskolaigazgatója mélyen elgondolkodtató interjút adott a német Bild című lapnak. Szerinte a berlini városrész teljesen elarabosodott, iskolájában egyetlen diáknak vannak német szülei. Az utcák veszélyesek, a városrész élhetetlen lett.

A 61 éves Astrid-Sabine Busse rá is világított a multikulti hatásaira:

2017 nyarán az iskolájába 103 új diák érkezett, de ezek közül egyetlenegynek vannak német szülei.

A legtöbb gyerek arab, de van néhány török, három spanyol, egy horvát és egy thai gyerek is. Két másik környékbeli iskolában a 109 diák közül összesen két olyan diákot találunk, akik otthon is németül beszélnek, azaz német szüleik vannak.

Érdekes adalék, hogy Neukölln az a városrész, amelyről már 10 éve is azt írták, hogy a legélhetetlenebb berlini kerület, ahol

az iskolákba csak a reptereken szokásos átvilágító kapukon keresztül lehet bejutni, ahol a tanárok rettegnek az iskolákban, és ahová folyamatosan érkeznek a migránsok.

Nemrég pedig az is kiderült egy hivatalos jelentésből, hogy Duisburgban 2017-ben mindössze a gyerekek 8,2 százaléka beszélt helyesen németül. A jelentés azt is kiemeli, hogy ennek a hihetetlenül alacsony aránynak a migrációs hátterű gyerekek növekvő száma az oka. Az is megdöbbentő adat, hogy az iskolai felvételi vizsgákon már többségben vannak azok, akiknek a német nem az anyanyelvük (50,1 százalék). Nyugat–Európa nagy városaihoz (Rotterdam, Lyon, Marseille, Birmingham, Malmö, Liège, Koppenhága, stb.) hasonlóan Duisburg bizonyos negyedeiben is, a német családok kisebbségbe kerültek. Marxloh kerületében a gyerekek 74,4 százaléka, Bruckhausenben 87,9 százaléka és Hochfeldben majdnem 90 százaléka nem német anyanyelvű családban él.

A mélysorosista álomvilágból pedig nem is adhatna semmi annál nagyobb ébresztőt, mint amikor bemutattuk, hogy januárban konkrétan nem volt olyan nap Németországban, hogy az illegális bevándorlók ne bűnöztek volna.

Emmanuel Macron bevándorláspárti mintaállamában pedig sorra számolják fel a párizsi migránstáborokat. Több száz bevándorlót kellett elszállítani másik helyre, persze az egy percig sem volt kérdés, hogy a törvényes menekültügyi eljárást megkerülve mind illegálisan tartózkodtak az országban.

A francia kormány azt mondta, hogy a következő hetekben felgyorsítja a hasonló kisebb táborhelyek felszámolását, miután a France terre d'asile nevű szervezet összesítése szerint

január elején 2230 ezer afgán, szudáni, eritreai és szomáliai migráns élt sátortáborokban a párizsi utcákon.

A „békés menekültek" ráadásul az utcai harcok, bandaháborúk, rablások, késelések és nemi erőszakok között időt szakítva pár napja ismét bebizonyították, hogy nem kívánják alávetni magukat a törvényes eljárásoknak. Egészen pontosan Calais kikötőjét rohamozta meg 100 illegális bevándorló, akik közül 50-nek sikerült is elfoglalni egy kompot, ami a La Manche-on keresztül hajózik rendszeresen.

De talán emlékszünk még arra a 2016. szeptemberi esetre is, amikor egy Calais-nál pihenő magyar kamionost úgy megvert négy illegális migráns, hogy alig bírt beszélni. Felesége sem nagyon tudott beszélni vele, ugyanis olyan sérülései voltak, hogy csak szívószállal tudott inni. A fogait kiverték, és egy kombinált fogó fejével ütötték.

Ilyen boldog hellyé változott tehát Európa a liberális-bevándorláspárti politikának köszönhetően. A szélsősorosisták pedig ezután is mindent elkövetnek majd annak érdekében, hogy ne a segítséget vigyük oda, ahol baj van, hanem pont ellenkezőleg: a szebb napokat is látott „öreg kontinensre" importálnák a bajt. A lakosság biztonsága másodlagos a számukra, a kétségbeesett baloldaliak mindent megtennének a gyors szavazatokért cserébe.