Öngyilkos merénylet Szomáliában, eddig 29 halott

Szomáliai robbantás.
Járműroncs lángol a szomáliai főváros, Mogadishu üzelti negyedében, ahol autóba rejtett pokolgép robbant 2019. február 28-án. A támadás elkövetőjeként az al-Shabaab nevű iszlamista csoport
Vágólapra másolva!
Csütörtök este már az Origo is beszámolt egy szomáliai öngyilkos merényletről, ahol azóta 29-re emelkedett az áldozatok száma. A merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab nevű szélsőséges iszlamista csoport jelentkezett. A bomba egy autóban robbant. 
Vágólapra másolva!

Öngyilkos merénylet rázta meg Szomália fővárosát, Mogadishut. A robbanás következtében kigyulladt a Maka Al-Mukarama szállodába. A detonáció egy forgalmas negyedben történt.

Az első hírek még 10 halottról szóltak, a legújabb hírek szerint viszont már 29 a halálos áldozatok száma 80 sérült mellett.

A merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab nevű szélsőséges iszlamista csoport jelentkezett. A rendőrség tájékoztatása szerint fegyveres harc alakult ki az iszlám csoport harcosai és a szomáliai katonaság között - írja a Reuters hírügynökség.

A rendőrség péntek reggeli tájékoztatása szerint még mindig van néhány fegyveres a szállodához közeli házban, melyet a robbantás után foglaltak el.

Járműroncs lángol a szomáliai főváros, Mogadishu üzleti negyedében, ahol autóba rejtett pokolgép robbant 2019. február 28-án. A támadás elkövetőjeként az al-Shabaab nevű iszlamista csoport jelentkezett Forrás: MTI/AP/Farah Abdi Varszame

Szomáliai dzsihadisták rendszeresen hajtanak végre terrortámadásokat kormányzati, katonai vagy akár civil célpontok ellen országszerte, köztük a fővárosban, Mogadishuban is.