Nem szállít többet a svéd no-go zónákba az amerikai multi, túl veszélyes

Boliden, 2015. november 20.
Rendőrautók egy menekültközpont előtt az észak-svédországi Bolidenben, ahol őrizetbe vettek egy terrortámadást tervező iraki férfit, Mutar Mutanna Madzsidot 2015. november 19-én.  (MTI/EPA/Robert Granstrom)
Rendőrautók egy menekültközpont előtt az észak-svédországi Bolidenben
Vágólapra másolva!
A UPS leállította a kiszállításokat a hírhedten balhés malmői Rosengård migránsgettóba a rendkívül magas bűnözés miatt.
Vágólapra másolva!

Az amerikai UPS szállítócég már több mint 110 éves, és a világ 200 országában van jelen, de úgy tűnik, a malmői migránsgettó nekik is sok volt. A vállalat ugyanis elismerte, hogy

Rosengårdban túl nagy a veszélye annak, hogy kirabolják vagy más támadás éri a szállítóautóikat.

Egy ügyfélszolgálati munkatárs úgy fogalmazott: a sofőrjeinket többször is megtámadták, ezért döntöttünk úgy, hogy nem szállítunk oda többé.

A migránsterületek kerülése már két hónapja érvényben van, de a cég szerint nem Rosengård az egyetlen városrész, amit kerülnek. A fővárosban, Stockholmban is van néhány no-go zóna, ahová nem küldik a sofőröket, egészen addig, amíg fennáll a veszélye, hogy megtámadják őket.

A helyi balos politikusok és a rendőrség szerint persze nincsenek ilyen no-go zónák.

Megerőszakolhatnak a migránsok akárhány svéd nőt, felgyújthatnak bármennyi autót, éttermeket robbanthatnak, kézigránátokkal dobálózhatnak – ezek ilyen apróságoktól még nem lesznek no-go zónák, csak „sebezhető területek". Nos, Svédországban 61 ilyen terület van, ami a rendőrség szerint kiemelt figyelmet igényel, ezek közül is 23 „különösen sebezhető terület". Elismerik tehát, hogy léteznek törvényen kívüli, párhuzamos társadalmak, de ezeket nem lehet no-go zónáknak hívni, mert az nem elég píszí.

Ezekről a zónákról érdemes tudni, hogy

a rendőrök is kerülik, a svéd törvények itt nem érvényesülnek, migránsbűnözők hajtották uralmuk alá a skandináv ország egyes területeit.

A robbantások és gyújtogatások miatt a mentőknek, rendőröknek és tűzoltóknak napi szinten kell intézkedniük ezeken a helyeken. De az integráció bajnokai ahelyett, hogy áldanák az eget, hogy valaki segíteni próbáljon nekik, hogy egy hajléktalanszállónál jobb körülmények között éljenek, még meg is támadják a hatóságok embereit.