Jeremy Corbyn szerint vissza kellene fogadni a migráns terroristafeleséget

Horizontal TEENAGER GIRL TERRORISM JIHADIST POLICE
(FILES) In this file photo taken on February 22, 2015 Renu Begum, eldest sister of missing British girl Shamima Begum, holds a picture of her sister while being interviewed by the media in central London. - A teenager who joined the Islamic State group in Syria but now wants to return to Britain gave birth on February 17, 2019, drawing fresh scrutiny as Europe struggles with Western jihadist supporters eager to return home. (Photo by LAURA LEAN / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A már Nagy-Britanniában született, de migráns hátterű Shamima Begum négy évvel ezelőtt utazott el az Iszlám Állam által elfoglalt szír területekre, ahol csatlakozott a terrorszervezethez, majd hozzáment egy dzsihadistához. Nemrég jelezte, hogy visszatérne Nagy-Britanniába, de kedden megfosztották a brit állampolgárságától. Ennek ellenére a Munkáspárt elnöke, Jeremy Corbyn mégis visszafogadná.
Vágólapra másolva!

Jeremy Corbyn, a bevándorláspárti brit Munkáspárt elnöke csütörtökön interjút adott az Independent Television (ITV) nevű televíziónak.

Jeremy Corbyn Forrás: AFP/Justin Tallis

Az interjút a Breitbart szemlézte.

Az ITV riporterének a baloldali politikus többek között arról beszélt, hogy szerinte

majd hozzáment az egyik holland állampolgárságú, de szintén migráns hátterű terroristához. A férfitól három gyereke született, de az első kettő sajnos meghalt.

A már Nagy-Britanniában született, de muszlim migráns hátterű Shamima Begum, amikor az Iszlám Állam tagja lett, még csak 15 éves volt, de

nem bánja, hogy a hírhedt terrorszervezethez csatlakozott,

noha saját bevallása alapján ő nem vett részt harcokban.

A férje közben feladta magát a szír elnök hadseregénél, ő pedig egy befogadó központba ment, ahonnan jelezte, hogy – életben maradt gyerekével együtt – visszatérne a brit szigetekre.

A londoni belügyminisztérium közölte, hogy

Mindezek ellenére Jeremy Corbyn visszafogadná őt, arra hivatkozva, hogy a lány Nagy-Britanniában született.

Shamima Begum Forrás: AFP/Laura Lean

A bevándorláspárti Munkáspárt elnökéhez több antiszemita és Izrael-ellenes botrány is kapcsolódik.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, augusztusban került napvilágra az a fotó, amin a brit politikus a Palesztínai Felszabadítási Népi Front (ami nem azonos az ismertebb PFSZ-szel) vezetőjének társaságában

az 1972-es müncheni olimpián 11 izraeli sportolót lemészároló terroristák emlékünnepségén vesz részt Líbiában.

Corbyn továbbá számos olyan palesztinpárti tüntetésen mutatkozott, ahol muszlim migránsok Izrael Állam eltörlését követelték, és olyan szlogeneket hangoztattak, hogy

„halál a zsidókra”.

Tony Blair volt munkáspárti brit miniszterelnök nemrég arról beszélt, hogy alkalmatlan a pártja vezetésére, ráadásul

A Munkáspárt hét parlamenti képviselője hétfőn pedig bejelentette, hogy távoznak Corbyn antiszemita-gyanús politikája miatt a pártból, és új frakciót alakítanak.