Orbán Viktor megérkezett Jeruzsálembe

2019.02.18. 17:34

Lengyelország távolmaradása miatt mégsem tartják meg a V4-ek és Izrael csúcsértekezletét Jeruzsálemben, helyette kétoldalú találkozók lesznek. Ezen vesz részt Orbán Viktor miniszterelnök. 

 A magyar delegációban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is ott van.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Peter Pellegrini szlovák kormányfő megbeszélése Jeruzsálemben, a King David HotelbenForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Andrej Babis cseh miniszterelnök hétfőn jelentette be, hogy Lengyelország távolmaradása miatt nem tartják meg a V4-ek és Izrael csúcsértekezletét Jeruzsálemben, helyette kétoldalú találkozók lesznek. Hasonló bejelentést tett az izraeli kormány is. Babis közölte Jeruzsálemben újságírókkal, hogy a V4-ek és Izrael csúcstalálkozóját várhatóan az év második felében tartják meg, amikor Csehország lesz az országcsoport soros elnöke.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK