Már 100 halálos áldozata van az influenzajárványnak Romániában

háziorvosi rendelő, beteg, gyógyszer
Nyíregyháza, 2014. február 11. Terdik M. Gergely gyerekgyógyász megvizsgál egy lányt Nyíregyházán, egy háziorvosi rendelőben 2014. február 11-én. Budapesten és 14 megyében nőtt az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma. Magyarországon hetente 10-15 százalékkal nő a megbetegedések száma. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Csak a múlt hétvégén öten haltak bele az influenzafertőzésbe Romániában, így 101-re emelkedett a halálos áldozatok száma. Bukarestben, Konstancában, Olton és Prahova megyében rohamosan terjed a járvány. 
Vágólapra másolva!

Az egészségügyi hatóságok szerint nem feltétlenül súlyosabb a járvány a tavalyinál, de mindenképp korábban érkezett. Romániában jelenleg

hetente 130-140 ezer beteg fordul orvoshoz.

A tisztiorvosi szolgálat legutóbbi, a január 28. február 3. közötti hétre vonatkozó összesítése szerint az influenzaszerű tünetekre panaszkodók száma 146 ezerhez közelít, 34 százalékkal többen vannak, mint az előző szezon azonos időszakában.

Illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

Eddig országszerte 1255 influenzás fertőzést igazoltak a laboratóriumi vizsgálatok, a legtöbbet (483-at) Bukarestben, de rohamosan terjed a fertőzés Konstanca, Olt és Prahova megyében is. A legtöbb halálesetet (17) Prahova megyében és Bukarestben (13) regisztrálták.

Az Egészségügyi Minisztérium által kiosztott ingyenes

védőoltásokat 1 millió 300 ezer veszélyeztetett ember kapta meg.

A tavalyi szezonban 1750 influenzás fertőzést igazoltak laboratóriumi vizsgálatok Romániában, 129 halálesetet regisztráltak, a járvány 2018 hetedik-nyolcadik hetében tetőzött.