Duisburgban a gyerekek alig több, mint 8 százaléka beszél rendesen németül

illegális bevándorló menekült migráns Németország
Friedland, 2016. április 4. Szíriai menekültek érkeznek a friedlandi fogadóállomásra a közép-németországi Göttingen közelében 2016. április 4-én. Ettől a naptól fogva az Európai Unió és Törökország között március 18-án megkötött megállapodás értelmében a görög hatóságok által elutasított menedékkérőket és a menedékjogi kérelem benyújtásától elzárkózó illegális határátlépőket visszaküldik Törökországba, az EU-tagországok pedig cserében átvesznek Törökországtól ugyanannyi szíriai menekültet, amennyit a görög szigetekről visszaszállítanak Törökországba. (MTI/EPA/Swen Pförtner)
Vágólapra másolva!
Egyre kevesebb gyerek beszéli vagy beszéli helyesen a német nyelvet Duisburgban. Erre világít rá az a hivatalos jelentés, amelyet Ralf Krumholz, integrációért felelős tisztviselő terjeszt majd a város egészségügyi bizottsága elé jövő heti ülésén.
Vágólapra másolva!

A jelentés szerint,

2017-ben mindössze a gyerekeknek csak 8,2 százaléka beszélt helyesen németül.

A jelentés azt is kiemeli, hogy

ennek a hihetetlenül alacsony aránynak a migrációs hátterű gyerekek növekvő száma az oka.

Az is megdöbbentő adat, hogy az iskolai felvételi vizsgákon már

többségben vannak azok, akiknek a német nem az anyanyelvük (50,1 százalék).

Nyugat–Európa nagy városaihoz (Rotterdam, Lyon, Marseille, Birmingham, Malmö, Liège, Koppenhága, stb.) hasonlóan Duisburg bizonyos negyedeiben is, a német családok kisebbségbe kerültek. Marxloh kerületében a gyerekek 74,4 százaléka, Bruckhausenben 87,9 százaléka és Hochfeldben majdnem 90 százaléka nem német anyanyelvű családban él.

A jelentés további problémákat is megemlít.

Például jelentős mértékben megnőtt az orvosi konzultációk ideje, mert

20 százalékról 27 százalékra növekedett a koordinációs és egyéb motorikus problémákkal küzdő gyerekek száma, a viselkedés zavaros gyerekeké pedig a 2009-es 5,6 százalékról 14,2 százalékara emelkedett.

Szíriai menekültek érkeznek Németországba - Illusztráció Forrás: MTI/EPA/DPA/Swen Pförtner

A csak papíron létező, de valós integrációt nem biztosító programok és projektek ellenére

a migráns gyerekek körében egyre gyakoribb az agresszió,

de az önbizalomhiány vagy a kudarctól való félelem is.

A jelentésből egyértelműen kiderül, hogy a migráció milyen súlyos társadalmi feszültségeket okozott a félmilliós Rajna-menti nagyvárosban, hasonlóan más német vagy nyugat-európai városokhoz.

Legutóbb arról írtunk, hogy

Párizs egyik külvárosa, Seine-Saint-Denis, a francia törvényeken kívül, teljesen az iszlám befolyása alá került, amit már a francia baloldal is elismert.

Ezért is elgondolkodtató, hogy

a bevándorláspárti Emmanuel Macron államfő további migránsok befogadását jelentette be,

amikor egy vidéki rendezvényen azt mondta, hogy a migránsok befogadása feltétel nélküli a jövőben is.

A májusi európai parlamenti választásoknak az a tétje, hogy a bevándorláspárti, internacionalista, migránsok szavazataira vadászó politikusokkal szemben győz-e a józan ész és a bevándorlást ellenző nemzeti politika, és hogy

Európa megmarad-e európainak.

Vagy legalább egy része.