Az Egyesült Államok számára pozitív példa a magyar határkerítés

Acapulco, 2018. november 13. Az Egyesült Államok pengésdróttal erősítette meg a Mexikóval közös határkerítését az országba igyekvő közép-amerikai illegális bevándorlók ellen az északnyugat-mexikói Tijuanából fényképezve 2018. november 12-én. MTI/EPA/EFE/Joebeth Terriquez
Vágólapra másolva!
Sikeres példáként említik az amerikai elnöki hivatal hírlevelében a magyar határkerítést, melyről a National Review cikkezett – írja a 888.hu
Vágólapra másolva!

Az amerikai konzervatív folyóirat a „Falak működnek” (Walls work) című cikkében a határkerítések hatékonysága mellett érvel. Úgy fogalmaznak:

– írja a cikk szerzője, Deroy Murdock.

A Fehér Ház által kiküldött hírlevélben szerepel egy táblázat is, amelyben a világ néhány határkerítésének adatai találhatóak. Ebben a táblázatban szerepel többek között a magyar-szerb határfal is, amely bizonyíték arra, hogy igenis működik a határkerítés, visszaszorítható általa az illegális bevándorlás.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Joebeth Terriquez

Donald Trump legutóbbi New York Timesnak adott interjújában leszögezte, hogy mindenképp folytatja az amerikai-mexikói határon építendő fal tervének megvalósítását.