Elindította Macron a migránspárti európai parlamenti választási kampányát

Horizontal HEADSHOT PORTRAIT-CLOSE-UP THE EYES
French President Emmanuel Macron looks on as he meets with unseen disabled handball players during the inauguration of a new handball complex "Maison du Handball" in Creteil, on the outskirts of Paris on January 9, 2019. (Photo by Ludovic MARIN / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem hiába érdemelte ki Emmanuel Macron a bevándorláspárti jelzőt, ismét nagy botrányt okozott egy kijelentésével, amelyben a korlátozás nélküli migráció mellett foglalt állást. Miközben a francia önkormányzatok összeroppannak a migráció súlyos anyagi következményei alatt, és recseg-ropog a francia szociális ellátórendszer, Párizsban pedig ismét egyre többen élnek az utcákon sátortáborokban, Macron vidéki polgármesterek előtt tartott beszédében azt mondta, hogy a migránsok befogadása és elhelyezése feltétlen, ez egy igazi állami „beruházás", amely egyre nagyobb lesz (azaz még több migráns érkezik), és amely nagyjából 2 milliárd euróba került. A bevándorláspárti államfő nyilatkozata óriási botrányt kavart. 
Vágólapra másolva!

Az esetre akkor került sor, amikor a 600 polgármester előtt megtartott beszéde után a polgármesterek Macront kérdezhették.

Emmanuel Macron Forrás: AFP/Ludovic Marin

Brigitte Barèges, Montauban jobbközép, Republikánus-párti polgármestere a franciák többségének véleményét képviselve,

nyíltan migrációellenes álláspontot fejtett ki

- erről az egyébként balközép Le Nouvel Observateur számolt be.

Nicolas Sarkozy volt köztársasági elnök egykori pártjának (UMP, most LR) tagja elmondta, hogy Montauban-ban, az alig 50 ezer fős általa vezetett városban

Ez nagyon aggasztja az ott élő francia embereket, akik saját biztonságukat féltik.

Nem csoda, hiszen tavaly egy rettenetes bűncselekményt követett el egy illegális algériai migráns.

Egy 80 éves nagymamát erőszakolt meg saját otthonában,

miközben ki kellett volna utasítani, de erre soha sem került sor.

Felszólalásában Brigitte Barèges a tömeges migráció ellen is állást foglalt, őszinte és tragikus beszédét sokan elégedetten kommentálták a közösségi oldalakon.

Beszéde végén egyenesen Macron szemébe mondta, hogy

(Barèges korábban a melegházasságot is ellenezte.)

A bevándorláspárti államfő erre azt válaszolta, hogy „a migránsok befogadása és elhelyezése feltétlen, ez egy igazi állami »beruházás«, amely még nagyobb lesz (azaz még több migráns érkezik), és amely nagyjából 2 milliárd euróba került, ami miatt inkább gratulálni kell".

És Macron ennek megfelelően cselekszik.

Megemeli az adókat, hogy abból a migrációt finanszírozni tudja,

erről a Republikánusok népszerű politikusa, Nadine Morano egyértelmű tényeket közölt.

Nadine Morano uniós képviselő, ő is nemmel szavazott a Magyarország-ellenes Soros-Sargentini jelentésre. Egyébként a francia konzervatív uniós képviselők többsége nem szavazta meg a hazugságokkal teletömött jelentést.

Mindenki számára világos az is, hogy Macron és mozgalma, a Lendületben a Köztársaság, ez a döntően baloldali-liberális („baloldali kaviár", ahogy a franciák nevezik a jobb módú baloldali embereket) réteg,

a migránsok és a migráns hátterűek szavazataiból él.

Ezért is csatlakozott Macron elsőként a Soros György-féle ENSZ migrációs paktumhoz.

Elkezdődött tehát az EP-választási kampány Franciaországban.