A francia jobboldal népszavazást akar a migráció leállításáról

Laurent Wauquiez
French right-wing Les Republicains (LR) party vice-president and candidate for the party's presidency Laurent Wauquiez delivers a speech during a campaign meeting at Saint Priest near Lyon, France, on December 7th, 2017. Laurent Wauquiez, president of the Auvergne Rhône Alpes region is the favorite at the election of the presidency of the party "Les Républicains" who will take place on December 10th and 17th. (Photo by Nicolas Liponne/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Miközben a Soros György-közeli brüsszeli elit cinikusan elhallgatja a bevándorlásból fakadó súlyos problémákat, a francia ellenzék vezére, a Republikánusok (Les Républicains -LR) elnöke, Laurent Wauquiez arra a tényre hívja fel a közvélemény figyelmét, hogy Franciaország nem tud több migránst befogadni és le kell állítani a tömeges bevándorlást. Ennek érdekében Wauquiez népszavazást rendezne.
Vágólapra másolva!

Twitter-üzenetében a népszerű ellenzéki politikus megemlíti, hogy

csak 2018-ban 255 ezer új migráns érkezett az országba,

több mint 122 ezer menedékjogi kérelmet terjesztettek be, ami történelmi rekordnak számít.

Wauquiez mindenkit arra emlékeztet, hogy miközben a bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti államfő, Emmanuel Macron szerint a migráció egy nagy lehetőség a franciák számára, az ország eljutott arra a pontra, amikor már nem tud több migránst befogadni.

A migráció leállítása érdekében egyébként a sárgamellényesek mellett a teljes francia jobboldal felsorakozott, de kérésüket a bevándorláspárti Macron és a baloldali, liberális összetételű kormánya teljes mértékben figyelmen kívül hagyta.

Laurent Wauquiez Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Liponne

Szánalmas, de egyben jellemzője is a mai baloldali párizsi kormányzati politikának az, hogy még tavaly december elején Macron televíziós nyilatkozatban tett ígéretet arra, hogy a nemzetet leginkább érintő és érdeklő nagy témák közül a migrációt is meg fogja vitatni a francia emberekkel, mert ahogy akkor fogalmazott „szeretne megállapodásra jutni ebben a kérdésben a francia nemzettel".

Ezzel szemben néhány nap múlva kiderült, hogy

Macronék a migrációról egyáltalán nem akarnak beszélni,

tehát változatlanul az emberek feje fölött döntenek a további betelepítések ügyében.

Pontosan ezért emelte meg az elnök pártja az adókat.

Nadine Morano, a Republikánusok európai parlamenti képviselője, aki a Magyarországot igaztalanul, hazug módon megvádoló Soros-Sargentini jelentés ellen szavazott, a 2019-es francia költségvetés adatainak publikálásakor kimutatta, hogy

Ezzel nyilvánvalóan nem érthet egyet senki sem, kivéve, ha liberális vagy szocialista politikusról van szó (mint Macronék vagy az európai baloldal bukott képviselői), akiknek létérdekük a migráció fenntartása, mert már csak a migráns hátterű rétegből tudnak új szavazókat szerezni.

Magyarán: Macronnak a politikai túlélés érdekében szüksége van a migrációra.

A Wauquiez által vezetett Republikánusok migrációval foglalkozó videóüzenetükben azt követelik, hogy a párizsi kormány az alábbi kérdésekben írjon ki népszavazást:

  • az Afrikából elinduló Soros-hajókat azonnal fordítsák vissza;
  • az illegálisan Franciaországba jutott migránsokat utasítsák ki, a Nemzetgyűlés évente szavazzon arról, hogy hány migránst fogadnak be az adott évben;
  • a „családi migráció" szigorú felülvizsgálata, azaz ne engedélyezzék minden migránsnak a családegyesítést;
  • az illegális migránsok ne kaphassanak francia állampolgárságot;
  • az állampolgárság megadásának feltételeit szigorítani kell, és aki francia állampolgár akar lenni annak el kell fogadni a köztársaság alapértékeit;
  • a 300 ezer illegális migráns azonnali kiutasítása;
  • a gyűlöletet szító migránsok azonnali kiutasítása;
  • a kettős büntetés bevezetése (azaz, aki bűncselekményt követ el, azt automatikusan utasítsák ki Franciaországból);
  • az illegális migráció elleni küzdelem finanszírozásának újragondolása;
  • az illegális munkavállalók elleni harc erősítése;
  • az állami orvosi ellátás felfüggesztése (a sürgősségi eseteket kivéve);
  • a migránsok csak három év után történő járulékfizetést követően részesedhessenek a szociális rendszer előnyeiből;

Thierry Thérard, a világ vezető konzervatív napilapjának, a Le Figarónak a publicistája az LCI televíziónak adott interjújában kiemelte, hogy

mert az embereknek elegük lett abból, hogy 30 éve másról sem szól a közbeszéd és a politika, mint a migránsokról, az integrációjukról, miközben a francia emberekről a hatalom megfeledkezett.