Az olaszok közel kétharmada támogatja Salvini szigorú migrációs politikáját

SALVINI, Matteo
Róma, 2018. december 8. Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga párt elnöke beszédet mond az olasz kormánypárt római nagygyűlésén 2018. december 8-án. MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami
Vágólapra másolva!
Matteo Salvini belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes pártja, a jobboldali Liga továbbra is a legnépszerűbb politikai tömörülés az országban. Bevándorláspolitikáját az olaszok közel kétharmada támogatja.
Vágólapra másolva!

– derül ki a Tecnè közvélemény-kutató cég legújabb felméréséből, írja a 888.hu.

Matteo Salvini Forrás: MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami

A válaszadók 8 százaléka alapvetően nem ért egyet a megszigorított törvényekkel, de elfogadja azokat; 11 százaléknak nincs véleménye a témában; 26 százalék pedig kifejezetten ellenzi az illegális bevándorlást gátló szabályozást és Salvini migrációs politikáját.

A kérdésben annak ellenére van viszonylagos egyetértés az olasz társadalomban, hogy

három nagyváros, Firenze, Nápoly és Palermo baloldali polgármesterei állandóan tiltakoznak az új törvények ellen, s nem akarják betartani azokat.

Az új szabályozás értelmében a migránsok két év helyben élés után nem kaphatják meg automatikusan a letelepedési engedélyt egy adott városban, illetve

Az imént említett három város illegális bevándorlást támogató polgármesterét korábban már lemondásra szólította fel Salvini.

– hangsúlyozta a belügyminiszter.

Nemcsak Matteo Salvini személye és migrációs politikája rendkívül népszerű, pártja, a kormánykoalícióban részt vevő Liga (régebb Északi Liga) is bírja az olaszok támogatását.

A Salvini-párt a legfrissebb felmérések szerint 31,8 százalékos támogatottsággal rendelkezik,

ezzel továbbra is a legerősebb olasz politikai formáció.