A Soros-Sargentini vonal nem nyugszik: Magyarországról vitáznak az EP-ben

ORBÁN Viktor; SARGENTINI, Judith; SZANYI Tibor
Brussels, 2019. január 8. Judith Sargentini zöld párti és Szanyi Tibor MSZP-s európai parlamenti képviselő egy Orbán Viktor miniszterelnök politikája ellen tiltakozó brüsszeli tüntetésen a Robert Schuman téren 2019. január 8-án. A tüntetést a Radikális Európai Demokraták (RED) és a Momentum szervezte. MTI/AP/Virginia Mayo
Vágólapra másolva!
A magyarellenes szélsőbaloldali holland politikus, a Magyarországot elítélő Soros-Sargentini jelentés készítője, Judith Sargentini külön kérésére napirendre tűzik a magyarországi helyzet kérdését január végén az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén – közölte döntését a képviselőtestület házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Konferenciája.
Vágólapra másolva!

A vitát - hivatalosan - a bevándorláspárti Zöldek EP-frakciója kezdeményezte a legfrissebb magyarországi fejleményekre, az ellenzéki tüntetésekre, a munka törvénykönyvének módosítására és a közigazgatási bíróságok létrehozására tekintettel. A vitára várhatóan január 30-án vagy 31-én kerül sor.

A Magyarországot pellengére állító, válogatott hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentést összeállító, Judith Sargentini, a szélsőbaloldali Zöldek EP-képviselője közölte: a napirendre vételre azért volt szükség, mert nem úgy alakulnak a dolgok Magyarországon, ahogy azt ő szeretné.

Ebből a mondatból egyértelműen kiderül, hogy a kezdeményezés mögött Sargentini áll.

A holland politikus tehát még mindig veszi a bátorságot arra, hogy nyíltan beavatkozzon Magyarország belpolitikai életébe, azzal a nem titkolt céllal, hogy

átformálja azt a saját bevándorláspárti nézetei alapján.

A magyar emberek azon döntését, hogy már harmadik alkalommal is kétharmados többséggel ruházták fel a kormánypártokat, teljes mértékben figyelmen kívül hagyja.

Sargentini a mondanivalója végén felszólította az Európai Unió tagországait a Magyarország elleni egyértelmű fellépésre, mert szerinte hazánk megsérti az EU alapszerződését és a közös alapértékeket.

Az állítólag jogsértésekkel kapcsolatosan

konkrétumokra persze ezúttal sem tért ki.

A magyarellenes politikus közben a Twitter-oldalán is ujjong Magyarország várható elítélése miatt.

Mindez jól illeszkedik a bevándorláspárti, hazai és külföldi baloldali pártok EP-választási kampányába.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, kedden Sargentini az Unió szívében, a Bizottság épülete előtt, a Robert Schuman téren

A rendezvény óriási kudarcnak bizonyult, csupán egy maroknyi ember volt kíváncsi a Magyarországot és a magyar embereket gyalázó beszédekre.

Judith Sargentini zöld párti és Szanyi Tibor MSZP-s európai parlamenti képviselő e Forrás: MTI/AP/Virginia Mayo

Az érdektelenségbe fulladt tüntetés előtt a holland politikus a következőket nyilatkozta: „Nagyra értékelhető, hogy az ellenzéki pártok egységben gondolkodnak, és arra törekednek, hogy az eddigieknél nagyobb legyen ez az egység".

Ezzel a szélsőbaloldali képviselő azon óhaját fejezte ki, hogy

valamennyi magyarországi ellenzéki párt, a gyurcsányista DK-tól a cigányellenes Jobbikig állítson fel egy közös, bevándorláspárti listát az európai parlamenti választásokra.