EP-elnök: Elképzelhetetlen szocialista jelöltet támogatni

EuropeanParliament Antonio Tajan Vaclav HaveL Strasbourg POLITICS European Parliament President Antonio Tajani
European Parliament President, Antonio Tajani, today opened an extension of the European Parliament buildings in Strasbourg dedicated to Vaclav
Antonio Tajani
Vágólapra másolva!
Elképzelhetetlen szocialista jelöltet támogatni az Európai Bizottság elnöki posztjára, mert az szembemenne a népakarattal - idézte az ANSA olasz hírügynökség vasárnap Antonio Tajanit, az Európai Parlament elnökét.
Vágólapra másolva!

A politikus, aki egyben az olasz Forza Italia alelnöke, a brüsszeli csúcson kifejtette:

a szocialisták vesztettek, és ma az európai országok kilencven százalékában szemben állnak egymással.

A szocialisták ártalmas politikát folytatnak, olyat, amely pontosan az ellenkezője annak, amit az Európai Néppártnak kell kínálnia, és amit a Forza Italiának Olaszországban és bárhol másutt támogatnia kell.

- szögezte le Tajani.

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke Forrás: AFP/NurPhoto/Elyxandro Cegarra

A hírügynökség idézi Tajaninak azokat a szavait is, amelyeket a csúcstalálkozóra való megérkezése után mondott újságíróknak.

"Lehetetlennek tartjuk szocialista jelöltre szavazni" - mondta, hozzáfűzve: semmiféle személyes ok nem vezérli, amikor ezt mondja, itt elvi kérdésről van szó.

Az Európai Bizottság elnöki tisztségére az Európai Tanácsnak kell javaslatot tennie a választási eredmények alapján - állapította meg.

- hangsúlyozta Tajani. Márpedig az Európai Néppárt nyerte a választásokat, tehát a bizottság elnöke a néppártiak képviselője kell hogy legyen - tette hozzá Antonio Tajani.