Rekonstruálták a Kuciak-gyilkosságot, az újságírót már az ajtóban lelőtték

Kuciak-gyilkosság, Miroslav Marcek
Miroslav Marcek (középen fekete kapucnis felsőben), a Kuciak-gyilkosság fő gyanúsítottját a Lynx kommandó egységei szállították a helyszínre.
Vágólapra másolva!
Kedden este a felvidéki Nagymácsédon ismét rekonstruálták a Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és kedvese, Martina Kusnírová meggyilkolását egykori családi házukban. A pozsonyi nyomozók rendkívőli biztonsági óvintézkedések közepette odaszállították a fő gyanúsítottat, Miroslav Marceket, aki korábban beismerte, hogy tavaly februáran ő lőtte le a fiatal párt.
Vágólapra másolva!

Az Aktuality.sk beszámolója szerint kedden délután öt óra körül érkeztek a szlovák rendőrség különleges egységei a faluba, a Nyírfa utcába, majd lezárták a nagymácsédi családi ház környékét.

A Kuciak és Kusnírová családok tagjai nem kívántak személyesen részt venni a gyilkosság rekonstruálásán.

- nyilatkozta a hírportálnak Jozef Kuciak, a meggyilkolt újságíró bátyja.

Végül csak a családok ügyvédei voltak jelen az eset rekonstrukcióján.

Miroslav Marcek (középen fekete kapucnis felsőben), a Kuciak-gyilkosság fő gyanúsítottját a Lynx kommandó egységei szállították a helyszínre Forrás: Polícia SR

Miroslav Marcek vallomásában az szerepel, hogy ő bekopogott a ház ajtaján, majd Kuciak ajtót nyitott.

Őt két lövéssel azonnal meggyilkolta, majd ezután következett a menyasszonya Martina.

Állítólag mindez az előszobában zajlott le, viszont ez nem egyezik az első helyszíni vizsgálat megállapításaival.

Daniel Lipsic, a Kuciak család ügyvédje nem kívánt a részletekről beszélni, annyit viszont elárult, hogy a rekonstrukció nem érintette a megrendelőt.

Az üggyel foglalkozó szlovák különleges ügyész megerősítette, hogy az oknyomozó újságíró, Ján Kuciak és menyasszonyának (b.) tavaly februári meggyilkoltatásával az ismert milliárdos szlovák vállakozót, Marián Kocnert (j.) vádolják Forrás: Facebook/ Polícia SR

Miroslav Marcek pár hete bevallotta, hogy ő volt a lövész, azaz a gyilkos,

és nem Szabó Tamás, akit először vádoltak a gyilkossággal.

Ez utóbbi állítólag csak a sofőr volt. Korábban ugyanis a gyilkossági ügyben a közvetlen kapcsolattartó, Andruskó Zoltán még azt vallotta, hogy a szerepek fordítottak voltak. Lipsic szerint viszont ez nem feltétlenül jelent ellentmondást, mert Andruskó később azt is mondta a vizsgálótiszteknek, hogy nem tudja pontosan, végül a helyszínen hogyan osztották el a feladatot egymás között az elkövetők.

Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságírót és párját, Martina Kusnírovát 2018. február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi otthonukban brutális kegyetlenséggel. Szó szerint kivégezték őket Forrás: Facebook

További eltérés az eredeti megállapításokhoz képest, hogy korábban arról volt szó, először Martinát lőtték le, és őt követte Ján. Miroslav Marcek szerint viszont ez is fordítva történt.

Ezek szerint az említett éjszakán miután a 27 éves Ján Kuciák ajtót nyitott, az elkövető azonnal kétszer mellkason lőtte.