Matteo Salvini: A Sea Watch migránshajója menjen Tunéziába!

ORBÁN Viktor; SALVINI, Matteo
Budapest, 2019. május 2. Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes és Orbán Viktor miniszterelnök (a képen nem látható) sajtótájékoztatót tart megbeszélésüket követően Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Olaszország utasította a Sea Watch nevű embercsempészettel foglalkozó, Soros György által is finanszírozott német álcivil szervezet hajóját, hogy a 65 migránssal a fedélzetén Tunézia felé vegye az irányt - közölte a római belügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

Az embercsempész szervezet Sea-Watch3 nevű Soros-hajója 65 migránst vett fel szerdán a fedélzetére egy gumicsónakból 55 kilométerre Líbia partjai előtt, azóta pedig - valami fura oknál fogva - Olaszországtól vár kikötési engedélyre.

Az olasz tárca közlése szerint a Sea-Watch 3 tiszteletben tartja a rendvédelmi szervek figyelmeztetését és azt az utasítást kapta, hogy hajózzon Tunéziába.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter ismételten megtagadta a migránscsempész szervezet hajójától, hogy kiköthessen Olaszországban.

Matteo Salvini Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

- emelte ki Salvini, aki a bevándorlásellenes Liga kormánypárt vezetője is egyúttal.

A hajó pénteken az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigete mellett volt.

Több csempészszervezet is megtagadta a múltban, hogy Tunéziába vigye a Földközi-tengeren felvett migránsokat,

mivel szerintük az észak-afrikai államban a migránsok jogsértések veszélyének lennének kitéve.