Elmenekült Svédországból, nehogy muszlimokhoz kerüljenek a gyerekei

muszlim, imádság, berlin, bevándorló, migráns
Muslims take part in the traditional Friday prayers on May 20, 2016 in Berlin, Germany and protest against the Berlin university. The Berlin university has closed its Muslim prayer room, becoming the latest in a string of German education centres to shut facilities for Muslim students. (Photo by Markus Heine/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A 888.hu számolt be arról, hogy egy Svédországban élő orosz, keresztény férfi gyerekeit azért akarták elvenni a családtól, mert a skizofréniában szenvedő feleségének az állapota súlyosbodott. A svéd bevándorláspárti gyámügyi hivatal a három gyereket egy muszlim családhoz helyezte volna, amely ellen a férfi olyannyira tiltakozott, hogy inkább elmenekült Lengyelországba a családjával együtt, ahol a bíróság végül engedélyezte a maradásukat.
Vágólapra másolva!

Denis Lisov három lánya, a 12 éves Sofia, a 6 éves Serafina és a 4 éves Alisa az után került a svéd gyámügyi hivatalhoz, hogy édesanyjuk betegsége súlyosbodott.

A svéd állam úgy döntött, hogy Libanonból származó muszlimokhoz küldi a lányokat.

Képünk illusztráció! Forrás: AFP/NurPhoto/Markus Heine

Az orosz férfi azért is tiltakozott, mert mindhárom lányát már korábban megkeresztelték, ráadásul a muszlim család 300 kilométerre lakik tőle, így hetente mindössze hat órában láthatná a gyermekeit.

Az apa ezeket a feltételek nem fogadta el. Lányaival együtt a héten érkeztek Varsóba, ahol a rendőrség fogadta őket, miután Svédországban eltűnt személyként lettek bejelentve.

Bár a skandináv állam felajánlotta, hogy visszaveszi a lányokat, a lengyelek nem adták ki őket. Lisov ezután lányaival együtt benyújtotta menedékkérelmét, az ügyét vizsgáló bírónő, Zaneta Seliga-Kaczmarek pedig úgy határozott: a család Lengyelországban maradhat

– számolt be róla 888.hu.