Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

14 nap után megtalálták az ausztrál pusztaságban rekedt trió második tagját

Phu Tran, Ausztrália, túlélő
Vágólapra másolva!
Élve találták meg az ausztrál pusztaságban rekedt háromtagú társaság második tagját is. A férfi kiszáradás és az erős napsütés okozta sérülések miatt orvosi ellátásra szorult. Egyik társára vasárnap találtak rá, a csapat harmadik tagját még keresik.
Vágólapra másolva!

Két nő és egy férfi november 19-én indult kirándulni autóval az ausztráliai Északi területen fekvő Alice Springsből, de kocsijuk a Hugh-folyó medrében ragadt. A társaság három napig próbálta a kocsit kiszabadítani, aztán szétváltak, hogy segítséget keressenek.

Az 52 éves Tamra McBeath-Riley-t vasránap találták meg Forrás: NT Police

A kutyájával az autó közelében maradó 52 éves Tamra McBeath-Riley úgy maradt életben, hogy pocsolyavizet ivott és kekszet evett. 12 nap után találta meg a rendőrség.

A 40 éves Phu Tranra Alice Springstől 160 kilométerre, 14 nap után bukkant rá kedden egy gazda egy elhagyatott ingatlanon, a férfi szintén pocsolyavizet ivott. A 46 éves Claire Hockridge után még kutatnak.

A rendőrség tájékoztatása szerint Trant erősen kiszáradt és megviselt állapotban találták meg.

A 40 éves Phu Tran három nap után segítségért indult Forrás: NT Police

Kissé zavarodott volt, de miután vizet és ennivalót kapott a farmertől, javult az állapota.

A rendőrség helikopterekkel és gyalog is folytatja a keresést. „Nagyon nehéz a terep, homokos dűnék, kemény agyag, sűrűn álló fák és sziklák váltakoznak" - mondta el hétfőn a mentőakcióról tájékoztató Pauline Vicary felügyelő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről