V4NA: Svédország teljesen megtelt migránsokkal

Vágólapra másolva!
Kemény, azonban igaz szavakkal illette a svédországi migrációs helyzetet Jimmie Åkesson, a Svéd Demokraták vezetője. A jobboldali politikus szerint az ország már tele van az illegális bevándorlókkal, és inkább hazafele kellene küldeni őket - írja a V4NA Nemzetközi Hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A jobboldali értékeket képviselő Svéd Demokraták konferenciáján szólalt fel a svédországi migrációs állapotokról a párt vezetője, Jimmie Åkesson. A politikus szerint több migránst kellene hazafele küldeni, mint befogadni, és egyben azt is kéne jelezni a Svédországba igyekvő bevándorlóknak, hogy az ország már teljesen tele van. Ugyanis ha ezek elmaradnak, annak komoly következményei lehetnek, a migránsok pedig úgy viselkednek, mintha saját országukban lennének – holott pont, hogy alkalmazkodniuk kellene az ottani értékekhez.

A Svéd Demokraták párt egyébként nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időben Svédországban – a 2010-es választáson még csak 5,7 százalékos támogatottságuk volt, a legutóbbi felmérések azonban már 24 százalék köré rakják. A magas támogatás fényében most úgy tervezik, bekerülnek a kormányba a következő választáson a mérsékeltekkel és a kereszténydemokratákkal együtt. Ezzel szemben azonban például a szociáldemokraták rekord alacsony támogatottságot élveznek magukhoz képest a svédek körében.