Alvilági pozíciókért harcolnak a migránsbandák Németországban

Vágólapra másolva!
A libanoni klánok uralták az elmúlt években Németország alvilágát, de most a hatóságok munkáját újabb ellenfél nehezíti, amely még ezekkel a bűnbandákkal is felveszi a versenyt: az országba érkező iraki és szír migránsok harcedzett csapatai – bár még nem alkottak szervezeteket –, de már fenyegetik az eddig uralkodó alvilági klánok pozícióját, számolt be róla a német szövetségi bűnügyi hivatal vezetője, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A németországi bevándorlás gyökeresen alakítja át az ország szervezett bűnözői hálózatát, ahogy az új migránsok kezdik fenyegetni a jelenlegi libanoni klánok uralmát.

A német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) egyre több külföldi útlevelű elkövetőt azonosít a bűncselekmények felderítésekor és Holger Münch, a BKA vezetője szerint

a bűncselekmények harmadát migránsok követik el.

Forrás: V4NA

Németország alvilágát azok a migránsbűnbandák uralják, amik még a hetvenes években vándoroltak be egy kisebb migrációs hullámmal.

A libanoni arab klánok akkora hatalomra tettek szert, hogy már viccet csinálnak a német hatóságokból, ahogy azt Ibrahim Miri is tette, aki

bandavezér létére a kiutasítása után újabb menedékkérelmet adott be.

A bűnszervezetek a közigazgatásba is beférkőztek, hiszen egy libanoni klán azt is elérte, hogy a bejrúti német nagykövetség vízumokat adjon el nekik, amivel szír migránsokat juttathatnak be Németországba.

Ironikus módon szerepüket komolyan fenyegeti az új szír és iraki bevándorlók érkezése, akik bár még kiterjedt bűnszervezeteket nem alkotnak,

de kisebb bandákba verődve már fejfájást okoznak a rendőröknek és vetélytársaiknak.

Münch úgy fogalmazott, hogy a tapasztalatok azt mutatják, hogy „nem kéne hagyni, hogy ilyesmi éveken át folytatódjon", amit ő az elmúlt 30 év legnagyobb tanulságának nevezett, bár a jelek szerint a rendőrség nem tanult belőle.

Mára sem sikerült megállítani a libanoni arab migránsbűnözést az országban, csak éppen egy őrségváltás kezdődik a bandák származási országát tekintve.

A rendőrség azt is leszögezte, hogy mivel az új migránsok többségében háborús övezetekből érkeznek, ezért „harci tapasztalatokkal" is rendelkeznek, amit bevetve komoly ellenfélként lépnek fel a klánokkal szemben, elhódítva piacaikat.