V4NA: Így hadonászott késekkel és üvöltött Allah akbart egy bevándorló Franciaországban, és így lőttek rá a rendőrök – videó

Vágólapra másolva!
Két konyhakéssel hadonászott és a rendőröket fenyegette, miközben „Allah akbart" kiáltozott egy 19 éves algériai származású férfi vasárnap. Videó készült arról, ahogy a rendőrök gumilövedékkel ártalmatlanítják a férfit - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az Algériából 2000-ben Franciaországba emigrált muszlim család 19 éves fia két nagy konyhakéssel hadonászott a grenoble-i pályaudvar mellett Franciaországban, miközben a Koránból származó idézeteket mormolt, és „Allah akbar"-t kiáltozott. A francia rendőrség terrorellenes osztaga, a BAC gumilövedékkel tette ártalmatlanná a járókelőket és a rendőröket is fenyegető fiatalt.

A videón az látszik, hogy négy fegyveres rendőr felszólítja a félmeztelenre vetkőzött férfit, dobja el a késeket, de ő nem engedelmeskedik. Ekkor az egyik rendőr gumilövedékkel gyomortájon találja, majd elveszik tőle a késeket, és ártalmatlanítják. A fiatalember még a földön fekve is próbál ellenállni a hatósági intézkedésnek.

A Huffington Post hírportál francia kiadása szerint a késsel fenyegetőző muszlim férfit kórházba vitték, állapota nem súlyos. A rendőrség elrendelte elmeszakértői vizsgálatát.