Várhelyi Olivér hétfőn találkozik Ursula von der Leyennel

Várhelyi Olivér; Orbán Viktor
Brüsszel, 2017. október 20. Az Európai Bizottság honlapján közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Várhelyi Olivér nagykövet, a brüsszeli Állandó Képviselet vezetője részt vesz az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának első napi ülésén, 2017. október 19-én Brüsszelben. (MTI/Európai Bizottság/Mario Salerno)
Vágólapra másolva!
Hétfőn találkozik Várhelyi Olivér Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság leendő elnökével, ez lesz a biztosjelölt hivatalos interjúja – értesült a Magyar Nemzet bizottsági forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Várhelyi Olivér, aki jelenleg még Magyarország EU-hoz akkreditált nagykövete, október elején már találkozott az EB leendő elnökével. Ursula von der Leyen csapata akkor is azt kommunikálta, hogy hivatalos interjúra érkezett Várhelyi Olivér.

Magyarországnak a német elnöknő a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót szánta.

Egyelőre nincs szó arról, hogy hétfőn Várhelyit másik bizottsági tálca élére helyeznék.

A múlt heti EU-csúcs apropóján Orbán Viktor és Ursula von der Leyen találkoztak és egyeztettek az alakuló biztosi testületről.

Orbán Viktor miniszterelnök és Várhelyi Olivér nagykövet, a brüsszeli Állandó Képviselet vezetője részt vesz az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának első napi ülésén, 2017. október 19-én Brüsszelben Forrás: MTI/Mario Salerno

Ugyan érkezett kérés arra vonatkozóan, hogy női jelöltet nevezzenek meg, a kormányfő ezt hivatalosan nem tette meg. Egyértelműen Várhelyi Olivért szánja Trócsányi László helyére, akit az Európai Parlament jogi bizottsága összeférhetetlenségre hivatkozva tanácsolt el a biztosjelöltségtől.