Tíz év alatt háromszorosára nőtt a késes támadások száma Ausztriában

Vágólapra másolva!
Bécsben egy 27 éves szerb férfi, az alsó-ausztriai Wimpassingban pedig egy 18 éves szíriai migráns lett késes támadás áldozata ezen a héten, írta a Kronen Zeitung nevű lap. Utóbbi esetben a saját öccse szúrta meg a 18 éves szírt. Ausztriában tíz év alatt háromszorosára nőtt a késes támadások száma – hívja rá fel a figyelmet osztrák forrásokra hivatkozva a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A felső testén szúrt meg egy 27 éves szerb férfit egy ismeretlen támadó hétfőn késő este, az osztrák főváros Rudolfsheim városrészében. Az áldozatot kórházba vitték, sérülése nem életveszélyes.

Szintén hétfőn este késes támadás történt az alsó-ausztriai Wimpassingban is. Szíriai fiatalok az utcán sétáltak, amikor az első jelentések szerint

egy ismeretlen késsel rájuk támadt egy lakóparkban.

A 18 éves fiút hátulról mellkason szúrta, életveszélyes állapotban vitték kórházba. Szerdán meglepő fordulatról számolt be az ügyben az osztrák közszolgálati ORF honlapja: a rendőrség az áldozat öccsét gyanúsítja a támadással.

A 17 éves szíriai migráns fiú a jelentések szerint bevallotta tettét.

Ausztriában az elmúlt évtizedben megháromszorozódott a késes támadások száma – derül ki a Kronen Zeitung statisztikájából.

Forrás: V4NA-Kronen Zeitung

Míg 2009-ben 767 szúrt sebbel járó támadást jegyeztek fel,

a migránsválság kezdetekor, 2015-ben háromszor annyi, 2321 ilyen incidenst regisztráltak Ausztriában.

A késes támadások száma azóta stabilan évi 2200 és 2500 között mozog.