Szijjártó Péter: Támogatjuk a Vegyifegyver-tilalmi Szervezetet

SZIJJÁRTÓ Péter
Hága, 2019. október 31. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Fernando Arias, a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) főigazgatójának találkozója Hágában 2019. október 31-én. MTI/KKM/Borsos Mátyás
Vágólapra másolva!
Magyarország aktív tagja a Vegyifegyver-tilalmi Szervezetnek és elkötelezett amellett, hogy a világ teljesen mentes legyen a vegyi fegyverektől - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Hágában, miután tárgyalt Fernando Ariasszal, a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet főigazgatójával.
Vágólapra másolva!

A megbeszélést követően Szijjártó Péter közölte: a tömeges illegális migrációs hullámok, a terrorfenyegetettség növekedése, valamint a példa nélküli technológiai fejlődés sajnálatos módon megnöveli a kockázatát annak, hogy rossz szándékúak kezébe kerülnek veszélyes vegyi anyagok.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Fernando Arias, a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) főigazgatójának találkozója Hágában 2019. október 31-én. Forrás: MTI/KKM/Kkm/Borsos Mátyás

- tette hozzá.

Magyarország egyértelműen kiáll amellett, hogy

minden állam a világon, amely még rendelkezik vegyi fegyverrel, haladéktalanul semmisítse meg azokat.

A miniszter kiemelte: Magyarország 35 ezer euróval támogatja annak a labornak az építését, amely lehetővé teszi a veszélyes vegyi anyagok kiszűrését annak érdekében, hogy a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet fel tudja venni a technológiai harcot is a vegyi fegyvereket esetlegesen kifejlesztőkkel.