V4NA: Romániában is aktív a Soros-gépezet

Soros György
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sideline of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 24, 2019 in Davos, eastern Switzerland. - Billionaire investor George Soros said, on January 24, 2019 that Chinese President Xi Jinping was "the most dangerous enemy" of free societies for presiding over a high-tech surveillance regime. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Egész gépezet dolgozik azon világszerte, hogy Soros György érdekei szerint manipulálják a közéletet, a politikai szereplőket - közölte egy román lap. Hozzáteszik, nyilvánvaló, hogy számos román korrupcióellenes utcai megmozdulás szervezői között is ott vannak Soros György álciviljei – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a Cotidianul című román napilap cikke alapján.
Vágólapra másolva!

A Cotidianul az amerikai Demokrata Párthoz közeli The Washington Post szeptember 30-i cikkére reagál, amelyben Soros György védelmére kelt a szerző.

A Washington Post szerzője azt írja: „Eszembe jutott egy újságírói látogatás, amelyet 2017-ben tettem Romániában és Szlovákiában. A tiltakozók abban az évben, mindkét országban a vezetők elszámoltathatóságát követelték a korrupciógyanús ügyeik miatt. Azok, akik ellenezték a tüntetéseket, Sorost vádolták, azt állítva, hogy ő áll a megmozdulások hátterében. Akkor megkérdeztem néhány tiltakozót és korrupcióellenes csoportot, hogy kaptak-e támogatást Sorostól, és többen igennel válaszoltak."

Soros György Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Az amerikai cikkírótól a román lap azt is idézi, hogy szerinte Soros szándékai, céljai „nemesek, tiszták, hiszen alapítványai megpróbálták támogatni a szabad sajtót, a jogállamiságot, megfelelően ellenőrizték a választásokat és igen, a korrupcióellenes szervezeteket. Ebből a célból kapott támogatást számos nem kormányzati szervezet, intézmény és központ Közép- és Kelet-Európában Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa részéről."

Az érvelés sántít - reagál a The Washington Post cikkére a Cotidianul.ro.

Mint írják,

egész gépezet dolgozik azon világszerte, hogy Soros György érdekei szerint manipulálják a közéletet, a politikai szereplőket.

„Valóban nem maga Soros György áll ezen cselekmények mögött, de egy Soros által létrehozott egész hálózat működik, többé-kevésbé támogatva a Nemzeti Demokrácia Alapítványt, az USAID-t, a Rockefeller Brothers Alapot, a külügyminisztérium Demokrácia, EMberi Jogi és Munkaügyi Hivatala " - írja a lap.

- közölte a román lap cikkírója.

Hozzáteszi, nemcsak egy 90 éves „cselekvésképtelen" öregember áll a háttérben, hanem

a vele szövetséges FBI-ügynökök, nagykövetek és amerikai demokrata politikai vezetők, illetve a sajtó jelentős része is ott van a történések mögött

- írja a Cotidianul cikkének szerzője.