Rejtett kamerával figyelhették a pilóták a repülő mosdóját

southwest airlines, repülőgép, new york, repülőtér
.
Vágólapra másolva!
A Southwest Airlines légiutas-kísérőjének állítása szerint két pilóta rejtett kamerán keresztül figyelte a repülőgép mosdójának belsejét.
Vágólapra másolva!

Renee Steinaker légiutas-kísérő szerint az eset 2017. február 27-én történt, egy Pittsburghből Phoenixbe tartó járaton.

A két és fél órás út során Terry Graham kapitány megkérte a nőt, hogy menjen a pilótafülkébe, amíg ő kimegy a mosdóba. A légitársaságnál ugyanis az a szabály, hogy a pilótafülkében mindig két embernek kell lennie.

Miután Graham kiment, a nő észrevette az iPad-et, ami élőben mutatta a mosdót használó pilótát.

A nő rákérdezett Ryan Russel másodpilótánál, hogy valóban élő közvetítést lát-e a mosdóból, a férfi pedig igennel felet. Azt mondta, a kamera az új biztonsági rendszer része, amit a légitársaság összes 737-800-as gépébe beszereltek.

Megkérte a nőt, hogy ne beszéljen senkinek a kameráról, mivel ez szigorúan titkos.

Steinaker azt állítja, lefotózta az iPad-et, amin épp Graham volt látható a mosdóban, a képet pedig megmutatta a személyzet többi tagjának.

Mindannyiukat arra utasították, hogy senkinek se beszéljenek róla, mert az rosszat tenne a légitársaságnak, és senki nem akarna többet velük repülni.

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/Bruce Bennett

A nő, és szintén légiutas-kísérő férje, David feljelentést tett a légitársaság és a pilóták ellen a magánélet megsértése, érzelmi szorongás okozása, és szexuális zaklatás miatt - írja a The Guardian.

A légitársaság feljelentésre tett válaszukban azt írták, Graham és Russel elismerte, hogy az iPad a pilótafülkében volt, valamint, hogy a nő rákérdezett, élő közvetítést lát-e, azonban minden további állítást tagadnak.

Steinaker és férje azt állítja, miután szóltak a vezetőségnek az esetről, a légitársaság megpróbálta megfélemlíteni őket.

Folyamatosan ellenőrizték a munkájukat, és egyre gyakrabban tartottak véletlenszerű drog- és alkoholtesztet náluk.

A légitársaság ezeket a vádakat is tagadta. Nyilatkozatuk szerint egyik járatukon sincs kamera szerelve a mosdókba.