Meghan hercegnő: Nehéz volt a házasságom első éve

harry herceg meghan markle
LONDON, ENGLAND - JUNE 29: In this handout image provided by The Invictus Games Foundation, Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex prepare to watch the first pitch as they attend the Boston Red Sox against the New York Yankees match at the London Stadium on June 29, 2019 in London, England. The historic two-game "You Just Can’t Beat The Person Who Never Gives Up" series marks the sport’s first games ever played in Europe and The Invictus Games Foundation has been selected as the official charity of Mitel and MLB London Series 2019. (Photo by Handout/Chris Jackson/Invictus Games Foundation via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A brit bulvársajtó nyomása miatt nehéznek nevezte Harry herceggel kötött házasságának első évét Meghan sussexi hercegnő. Harry herceg szerint a lapok rendszeresen mocskolódó, hazugságokat tartalmazó cikkeket tesznek közzé a feleségéről.
Vágólapra másolva!

Az ITV brit kereskedelmi televíziónak adott, vasárnap este sugárzott interjújában Meghan hercegnő elmondta, hogy brit barátai óva intették őt attól, hogy feleségül menjen a herceghez a brit média várható intenzív figyelme miatt.

Az egykori amerikai színésznő elismerte, hogy naivan elutasította a figyelmeztetéseket, lévén amerikai, aki nem érti, miként működik a brit sajtó.

- mondta.

Meghan hercegnőt óva intették a barátai attól, hogy feleségül menjen a herceghez a brit média várható intenzív figyelme miatt Forrás: Chris Jackson/Invictus Games Foundation via Getty Images/2019 Handout/Handout

A médiával folyó harcáról a brit hercegi pár a Harry & Meghan: An African Journey (Harry és Maghan: egy afrikai út) című dokumentumfilmben beszélt, amely a közelmúltban Afrikai déli részén tett látogatásukat követte nyomon. Mindketten arról beszéltek, hogy zavarja őket a reflektorfény, különösen azért, mert a többsége nem igaz annak, ami nyomtatásban megjelenik róluk.

A Meghan hercegnőre nehezedő nyomást fokozta, hogy újdonsült házas, majd várandós és később anya lett.

- mondta Meghan hercegnő.

A Meghan hercegnőre nehezedő nyomást fokozta, hogy újdonsült házas, majd várandós és később anya lett Forrás: AFP/Dominic Lipinski

Az újságíró kérdésre, hogy jól van-e, azt mondta: „Köszönöm, hogy megkérdezte, mert nem sok ember kérdezi meg, hogy jól vagyok-e, de nagyon valós dolgokon megyünk keresztül a színfalak mögött".

A 35 éves Harry herceg elismerte, hogy

vannak nézetkülönbségek közte és két évvel idősebb bátyja, Vilmos herceg között,

de azt mondta, hogy a kettőjük közötti szakadékról szóló hírek légből kapottak.

„Nyilvánvaló, hogy történnek szamárságok részben az általam betöltött szerep, részben munkám és a nyomás alatt álló családom miatt. De testvérek vagyunk, és jelenleg más ösvényeken járunk, de mindig ott leszek számára, és tudom, hogy ő is, mindig mellettem fog állni" - magyarázta.

Harry herceg azt mondta, mindig ott lesz Vilmos számára, és tudja, hogy testvére is mindig mellette fog állni Forrás: Getty Images/Indigo/Max Mumby

Élete legnehezebb részének nevezte, hogy állandóan reflektorfényben állnak, és a kamera minden villanása, a fényképező gép minden kattanása édesanyja korai halálára emlékezteti őt:

- mondta.

A hercegi pár a hónap elején pert indított a londoni felső bíróságon a The Sun című konzervatív, illetve a Daily Mirror című baloldali tömeglap ellen, miszerint ezek a lapok törvénysértő módon feltörték és lehallgatták telefonos hangpostájukat. A Mail on Sunday című vasárnapi lapot is perlik, amiért tavaly

közzétette Meghan egyik levelét, amelyet a hercegnő édesapjának, Thomas Markle-nak írt.

A konzervatív vasárnapi bulvárlap ezzel megsértette a szerzői jogot és a brit adatvédelmi törvényt.

A kereste benyújtásakor Harry azzal vádolta a brit sajtót, hogy a lapok ugyanúgy bánnak vele, mint egykor édesanyjával, Diana hercegnővel, aki 1997-ben, lesipuskás fotósoktól üldözve halt meg egy párizsi autóbalesetben.

Harry herceg attól fél, hogy a történelem megismétli önmagát, és felesége is ugyanazon befolyásos erők áldozatává válik, mint az édesanyja Forrás: AFP, Getty Images

„Leginkább attól félek, hogy a történelem megismétli önmagát. Elvesztettem édesanyámat, és most azt kell látnom, hogy feleségem is ugyanezen befolyásos erők áldozatává válik" - mondta a herceg, aki szerint egyes lapok rendszeresen mocskolódó, hazugságokat tartalmazó cikkeket tesznek közzé Meghanról.