Megfosztották címétől a thai király szeretőjét

royals Horizontal
This undated handout from Thailand's Royal Office received on August 26, 2019 shows royal noble consort Sineenat Bilaskalayani, also known as Sineenat Wongvajirapakdi. - Thailand's palace has released rare images and a biography of the king's newly-annointed royal consort, including action-packed photos of her aiming a weapon on a firing range, piloting a plane, and preparing to parachute. (Photo by Handout / THAILAND'S ROYAL OFFICE / AFP) / -----EDITORS NOTE --- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / THAILAND'S ROYAL OFFICE " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Megfosztották rangjától és címétől a thai király, Vajiralongkorn szeretőjét rossz magatartás és a koronához való hűtlenség miatt.
Vágólapra másolva!

Sineenat Wongvajirapakdit júliusban kapta meg a királyi szerető címet, mindössze két hónappal azután, hogy a király elvette Suthida királynőt, a negyedik feleségét.

Sineenat címének megfosztását a királyi közlönyben jelentették be hétfőn. Eszerint a nő ambiciózus volt, és megpróbált a királynő szintjére kerülni - írja a BBC.

– állt a közleményben.

Sineenat Wongvajirapakdi Forrás: AFP/Handout

Sineenat, aki képzett pilóta, nővér és testőr, az indoklás szerint a király házasságánál ellenállást mutatott, és mindent megpróbált, hogy megakadályozza azt.

Részben ezért is kapott királyi szerető címet, hogy ezzel enyhítsék a feszültséget.

Suthida királynő korábban légiutas-kísérő, és a testőrség helyettes parancsnoka volt, a házasság előtt is hosszú ideje volt a király élettársa, kapcsolatukat nem titkolták, évek óta együtt jelentek meg nyilvános eseményeken.