V4NA: Felháborodtak Belgiumban EP-képviselőik repülőútján

Vágólapra másolva!
Dühös és számonkérő kommenteket kapott követőitől Assita Kanko, burkina fasói migráns hátterű belga képviselőnő, amikor megosztotta közösségi oldalán, hogy repülővel utazott Brüsszelből a mindössze 350 kilométernyire fekvő Strasbourgba, hogy részt vegyen az Európai Parlament (EP) hétfői plenáris ülésén. De nem csak ő, Frederique Ries a Reform Mozgalom képviselőnője is repülővel utazott az EP-be – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Lelkesen közölt fotót közösségi oldalán hétfőn Assita Kanko, a belga Új Flamand Szövetség (N-VA) európai parlamenti képviselőnője, mielőtt megkezdte alig egy órás repülőútját Brüsszelből, hogy részt vegyen az Európai Parlament plenáris ülésén a franciaországi Strasbourgban.

Forrás: V4NA

"Úton Strasbourgba plenáris ülésre. Egy újabb sűrű napirend. Izgalmas. Szép napot a brüsszeli repülőtérről" – írta kedélyesnek szánt bejelentkezését az N-VA EP-képviselőnője, aki azóta viszont már eltávolította bejegyzését, amelyre – a Het Leetzte Nieuws (HLN) flamand nyelvű hírportál cikke szerint – jócskán kapott a kommentekben hideget-meleget.

– kérdezte a képviselő egyik követője, aki

Anuna de Weverre, a belgák Greta Thunbergjére célzott, arra a fiatal klímaaktivistára, aki elsők között csatlakozott a svéd tinédzser világszerte elterjedt klímahisztériájához.

Egy kommentelő arra hívta fel a belga képviselőnő figyelmét, hogy a Brüsszeltől mindössze 350 kilométerre fekvő Strasbourgot 4 és félórányi autóúttal is elérhette volna, ami még mindig környezetbarátabb, mint a repülő.

Egy másik hozzászóló viszont felvetette a lehetőséget, hogy

Assita Kanko, aki Burkina Fasóban született és mindössze 2008 óta belga állampolgár, mert előtte Hollandiában élt, azzal védekezett, hogy lekéste az utolsó TGV-t, amivel elérte volna a plenáris ülés kezdetét.

A HLN információi szerint

szintén repülővel utazott hétfőn Strasbourgba Frédérique Ries, Charles Michel ügyvezető miniszterelnök pártjának, a liberális Reform Mozgalomnak a képviselőnője is.