Halálra késeltek egy francia turistát Tunéziában

Vágólapra másolva!
Egy francia állampolgárt megölt, egy katonát pedig megsebesített az a 28 éves férfi, aki hétfőn késsel rontott az emberek közé Tunéziában.
Vágólapra másolva!

A Reuters azt írja, hogy a leszúrt férfi még a kórházba szállítás előtt meghalt, a katona pedig könnyebben megsérült a nyakánál.

A belügyminisztérium szóvivője, Khaled Hayouni azt nyilatkozta, hogy a késelő

nem volt ismeretlen a rendőrség előtt,

de a támadás indítékát egyelőre nem ismerik.

Az ABC azt írja, hogy a támadás a Tunisztól északra található Bizerta tartomány Zarzúna nevű településén, egy fürdő bejáratánál volt.

A helyi Mosaique FM rádió úgy tudja, a támadó a turista nyakába és mellkasába szúrt.

A cikk felidézi, hogy az utóbbi időben több terrortámadás is történt Tunéziában, amelyeknek nem csak rendőrségi célpontjai voltak. Legutóbb júniusban robbantottak öngyilkos merénylők Tunisz belvárosában, akkor egy rendőr halt meg. 2015-ben pedig 27 turista halt meg, amikor terroristák tömegmészárlást rendeztek a Földközi-tenger partján fekvő Szúsza városban.

Egyelőre nem tudni, mi volt a támadó indítéka, hétvégén választások voltak az országban, ahol Kaisz Szaíd jogászprofesszor nyert. Háled Hajúni belügyi szóvivő a rádió műsorában nyilatkozva elmondta, hogy vizsgálatot indítottak a történtek körülményeinek feltárására.