Halva született magzatokat adtak fel postán az Egyesült Államokban

Fetus of human twins with pathology subcutaneous hemorrhage in jar with formalin. embrió
Vágólapra másolva!
Egy egészen elképesztő esetről számol be a New York Post. Egy coloradói nőt azzal vádolnak, hogy magzatokat akart küldeni az Egyesült Királyságba az amerikai postaszolgálaton keresztül. A magzatokról úgy vélik, hogy halva születtek az 1920-es években. Mint kiderült, egy barátjától vette őket a Facebookon keresztül. 
Vágólapra másolva!

A 38 éves Emily Suzanne Cain a coloradói Canon City városában még 2018. október 15-én adta fel "a csomagot", de a Vám- és Határőrség San Franciscóban lekapcsolta azt, mielőtt egy londoni járatra felkerült volna.

A nő - leplezendő a tartalmat - felcímkézte a csomagot, azt írva rá egy vámbejelentő lapon, hogy oktatási segédeszközök és rövid ujjú trikók vannak benne, igazolva, hogy veszélyes anyagot nem tartalmaz a csomag. Alá azonban nem írta az űrlapot, így

a vámosok átvilágították azt, akik rémülten pillantották meg az emberi alakokat.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Cain, aki szintén kézzel írva bocsánatot kért a csomag késéséért, felháborodva hívta fel a szolgáltatót, hogy miért nem szállították még le az "árut".

A San Mateo megyei halottkém emberi maradványoknak azonosította a csomag tartalmát, így az egyik belbiztonsági hivatal megkapta az engedélyt, hogy hozzáférjen Cain Facebook-beszélgetéseihez. A levelezéséből kiderült, hogy

egy orvosbiológiai tanszéket vezető barátjától vette a "példányokat", melyeket 20 ezer dollárért akart értékesíteni

- írja a New York Post.

A nyomozók kiderítették, hogy a magzatok a Nebraska állambeli Creighton Egyetem laboratóriumából valók.

Emily Suzanne Caint azzal vádolják, hogy megsértette a magzati szövetek értékesítésének tilalmát. Bűnösnek nem vallotta magát. A hatóságok 5000 dolláros óvadék ellenében, GPS nyomkövetővel ellátva elengedték.