Tovább üldözi a balliberális terror a bevándorlásellenes, világhírű francia írót

Horizontal
French journalist and writer Eric Zemmour arrives at the Criminal Court in Paris on November 6, 2015, where he is prosecuted for incitement to racial hatred. In an interview given to Italian newspaper Corriere della Sera in December 2014 he said Muslims "kept to themselves in the suburbs" and the "French were forced to move out", which led to him to getting the boot from a TV channel. A leading French radio station said later it will continue working with Zemmour despite this controversial comments about Muslims. AFP PHOTO / BERTRAND GUAY (Photo by BERTRAND GUAY / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Origo megírta, hogy Éric Zemmour, világhírű konzervatív jobboldali író, filozófus, esszéista ellen most már gazdasági támadást is indított a francia balliberális politikai elit, azért, mert az író egy konferencián felemelte szavát a muszlim migráció ellen, és felhívta a figyelmet annak negatív társadalmi hatásaira. Korábban már 3 ezer euróra megbüntette a francia bíróság, most sorra tiltják meg a multinacionális cégek és reklámügynökségek, hogy Zemmour tévéműsorában - ami egyébként a Paris Premiere legnézettebb műsorai közé tartozik - hirdetések legyenek. A bojkottot a Nutella kezdte.
Vágólapra másolva!

A Les Valeurs Actuelles konzervatív hetilap értesülése szerint most az RTL-csoport országos rádió adója indított támadást Zemmour ellen, és bontotta föl a csatornával kötött szerződését. A rádió vezetői úgy nyilatkoztak, hogy mint vendég, Zemmour máskor is részt vehet az adásaikban, de újságíróként nem alkalmazzák tovább. Ezzel szemben a közismert Canal + csoport hírtelevíziója, a Cnews megerősítette, hogy a jövő héttől, hétfő-csütörtök között Zemmour minden este „képernyőn" lesz, mégpedig a „Face à l'info" (Szemben az információval) című műsorban. Zemmour 2003-2014 között rendszeres vendég volt az akkor még I-Télé néven működő csatornán, valójában tehát visszatér oda. Szélsőbaloldali aktivisták kis csoportja a hír hallatán azonnal tüntetést szervezett a hírtelevízió épülete elé.

Éric Zemmour Forrás: AFP/GU/Bertrand Guay

Zemmour fogadtatása a hírcsatornánál sem egyértelmű, vannak olyan balliberális érzelmű újságírók, akiknek nem tetszik a világhírű esszéista „jelenléte". Serge Nedjar, a csatorna igazgatója ugyanakkor minden nyomás ellenére kitart Zemmour mellett, és azt mondta az elégedetlenkedőknek, hogy „nyugodtan sztrájkoljanak 6 hónapig", Zemmour akkor is jönni fog.

Eközben Zemmour megerősítette a Le Parisien napilapnak, hogy valóban a Cnews-nál folytatja. Az egyórás beszélgetős műsorban híreket, eseményeket kommentálnak Zemmour és meghívott vendégei.

A Le Figaro újságíróinak több mint kétharmada követelte, hogy Zemmourt rúgják ki. Ugyanis a Figaro az állandó munkahelye. Több nap hezitálás után a Figaro igazgatója - nyilvános Zemmour-bírálat után - nem küldte el legismertebb munkatársát.

A Le Parisien értesülése szerint az RTL-nél az „verte ki a biztosítékot", hogy Zemmour a Paris Première televízióban azt mondta, hogy az „iszlám egy totalitárius vallás, ami magával ragadja az egyént, akár tetszik neki, akár nem. Jogom van ezt mondani" - tette hozzá a híres filozófus, de úgy látszik, az RTL ezt másképp látja, és nem érdekli a szólásszabadság, hiszen másnap gyakorlatilag kirúgta Zemmourt.

A francia igazságszolgáltatás, amit Zemmour ugyancsak kritizálni szokott az iszlamisták és a migránsok pozitív diszkriminációja, és különösen amiatt, hogy a migránsokat előnyben részesítik a francia emberekkel szemben, már egy ideje össztűz alá vette a neves esszéírót. A jelenleg is folyamatban levő ügyészségi eljárást megelőzően szeptember közepén a Legfelsőbb bíróság helyben hagyta a vallási gyűlöletkeltés okán első fokon hozott Zemmour elleni ítéletet, amelyben az írót 3000 euró pénzbírság kifizetésére kötelezték.

Eric Ciotti Forrás: Hans Lucas/frederic Dides / Hans Lucas/Frederic Dides

Eric Ciotti, a Republikánusok nemzetgyűlési képviselője, aki a sikeres köztársasági elnök, Nicolas Sarkozy egykori pártja (UMP) főtitkárhelyetteseként vált a migrációval összefüggő kérdések szakértőjévé, nyíltan megvédte Éric Zemmourt a BFMTV-nek adott interjújában, és boszorkányüldözésnek minősítette a Zemmour ellen folytatott hadjáratot. Külön kiemelte, hogy „jogunk van Franciaországban kimondani, hogy az iszlám fenyeget bennünket", Zemmour ugyanis pontosan erről beszél és ír hosszú ideje, és ezt akarja most megakadályozni a balliberális francia politikai elit, ügyészségi eljárás indításával, multinacionális nagyvállalatok gazdasági nyomásával, és a kezükben levő médiák segítségével.