Emmanuel Macron megsértődött bizalmasának leszavazásán, azt mondja bukott jelöltjét Ursula von der Leyen kérte

Vágólapra másolva!
Ahogy megírtuk, kétes pénzügyei és folyamatban levő vizsgálatok miatt megbukott a francia elnök jelöltje az európai parlamenti biztosi meghallgatáson. Macron gyorsan reagált a hírre, és a BFMTV-nek azt mondta, hogy eredetileg három nevet javasolt Von der Leyennek, aki kijelentette, hogy Sylvie Goulard-ral akar dolgozni, mivel nemcsak ismeri őt, hanem elismeri a munkáját is.
Vágólapra másolva!

Macron állítása szerint ekkor maga mondta el neki, hogy Goulard ellen két éve tartó eljárás van folyamatban, és ebből még „baj lehet", mire szerinte a Bizottság leendő elnöke felhívta telefonon a parlament politikai csoportjainak vezetőit, megbeszélte velük ezt, majd arról tájékoztatták Von der Leyent, hogy a jelölt így is megfelel nekik.

Macron számára épp ezért is érthetetlen a döntés, hiszen

három parlamenti csoport vezetője is hozzájárult előzetesen Sylvie Goulard személyéhez,

végül pedig végleg leszavazták őt. Ezt teljes mértékben érthetetlenek tartja. A Les Echos újságírója, Valérie Mazuir értékelése szerint Franciaország egy politikai játszma részese lett, Carlo Calenda olasz szocialista európai parlamenti képviselő Twitter-fiókján pedig egy politikai földrengéshez hasonlította a döntést, amely az egész Von der Leyen-bizottságot veszélyezteti.