V4NA: A nigériai vudumaffia lehet Európa legerősebb bevándorló bűnszervezete

nigériai maffia, Nigéria, illusztráció
A Nigerian migrants in Italy who used to be a small time drug dealer for the Nigerian mafia
Vágólapra másolva!
Olaszország után Svédországban is egyre nagyobb teret nyer magának a nigériai Black Axe nevű maffia. A fekete mágiát, illetve vudurituálékat alkalmazó bűnszervezet kábítószer-kereskedelem mellett göteborgi nőket kényszerít prostitúcióra - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A svéd közszolgálati televízió beszámolója szerint a Black Axe arról ismert, hogy vuduval, kínzással, fekete mágiával és egyéb bizarr okkult rituálékkal veszik rá az áldozataikat, hogy részt vegyenek a maffia tevékenységeikben – írja V4NA hírügynökség.

A prostitúcióból kiszakadt nőket segítő svéd Talita szervezet azt állítja, hogy a Black Axe modern megoldásokkal tartja titokban a tevékenységét a hatóságok előtt. A szervezet szerint rengeteg Afrikából származó bevándorló nő eshetett a maffia áldozatául, akik sok esetben nem is tudják, hogy a Black Axe-nek dolgoznak, ugyanis a szervezet egyik alapszabálya, hogy nem hangoztatják létezését. A Talita által megmentett nigériai nők beszámolói szerint sokukat megkínozták, egyesek testén késszúrástól származó sérülések voltak láthatóak.

A Black Axe az olasz kormány migránsbarát intézkedéseinek köszönhetően egyre komolyabb tényező Európában.

A Cosa Nostra meggyengülése után a nigériai migránsokból álló bűnszervezet hajókkal nyomult be Palermóba. Ott a maffia Svédországhoz hasonlóan drogokkal és prostitúcióval foglalkozik, sőt e tevékenységüknek már számos kiskorú is áldozatul esett.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet szerint az Olaszországba érkező nigériai nők 80 százaléka embercsempészet áldozata, és egyre több kiskorú jön az afrikai országból.

A göteborgi vámhatóság gyanúja szerint októberben a Black Axe 15 tagját állították elő, akik ellen kábítószer-kereskedelemért emeltek vádat. Viszont a hatóságok szerint a bűnszervezetnek ennél jóval több tagja él a svéd városban.