Évekre pincébe zárt egy férfi hat testvért Hollandiában

Ruinerwold, elzárt testvérek, Hollandia
Vágólapra másolva!
A holland rendőrség rátalált hat fiatal felnőtt testvérre, akik évekig éltek elzárva a külvilágtól egy parasztház egyik titkos szobájában.
Vágólapra másolva!

A 16-25 év közötti testvérek az 58 éves édesapjukkal éltek Drenthe északi tartományában, Ruinerwold közelében. A holland rádió híradása szerint az apa a gyerekeivel a világ végét várta.

A testvéreknek láthatóan semmilyen kapcsolata nem volt az elmúlt években a külvilággal, elzártan éltek.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott az ügyben - írja a Reuters.

Az egyik fiúnak sikerült elszökni. Egy helyi kávézó egyik pincére azt mondta, hogy látta a 25 éves férfit, aki zavartnak tűnt, és hosszú, rendezetlen haja volt.

A fiú azt mondta, hogy kilenc éve nem járt a szabadban.

Látszott rajta, hogy nem tudja, hogy hol van, és mi történik vele - nyilatkozta a kávézó tulajdonosa Chris Westerbeek a RTV Drenthe-nek.

A rendőrség a Twitter-oldalán azt írta, hogy kimentek a helyszínre és átkutatták a gazdaságot.

A 58 éves tanya tulajdonosa, nem akart együttműködni a rendőrökkel, ezért őrizetbe vették - mondta Natalie Schubart rendőrségi szóvivő az RTL-nek. A rendőrség a farmon hat embert talált, akiket gondozásba vett - közölte a testület szóvivője.

A testvérek egy rejtett pincében éltek.

A szóvivő arról nem szólt, milyen állapotba találták meg őket, és milyen körülmények között éltek a pincében, mondván még teljes erővel folyik a nyomozás.

Holland médiaértesülések szerint

a farmon lévő ház szobájának szekrénye mögött találtak rá a rendőrök egy lépcsőre, amely a pincébe vezetett, ahol az apa és a gyerekek éltek.

Azt nem tudni, hogy anyjuk hol lehet.

A helyieket sokkolták a történtek. Újságíróknak elmondták, hogy a farmon mindig csak egy férfit láttak, nem is tudták, hogy van családja.

A farm a településtől mintegy 200 méterre, egy fás terület mögött fekszik. A sajtójelentések szerint egy nagy veteményes kert található rajta és kecskék is legelnek ott, ami lehetővé tehette a család önellátását éveken keresztül.