„Eljött az időd, most te fogsz meghalni Allah nevében” – így támadt rá egy nőre az őrjöngő muszlim

Vágólapra másolva!
Szeptember 6-án a hajnali órákban egy 17 éves fiatalkorú férfi tört be egy marseille-i iskolába, ahol késsel támadt a kantinban dolgozó 44 éves Sandrára, aki 10 éve dolgozik abban az intézményben. 
Vágólapra másolva!

Szeptember 6-án reggel fél 7-kor, amikor még nem voltak gyerekek az iskolában, egy 17 éves férfi mászott be az udvarra, majd behatolt az épületbe is, és többször is megszúrta az ott tartózkodó Sandrát. A tettes 4-szer szúrt. A történet hatalmas sajtóvisszhangot kapott, két miniszternek is a helyszínre kellett utaznia, lecsillapítani a felháborodott embereket – írta meg a Le Parisien.

A súlyos testi és lelki sérüléseket szenvedett Sandra sokáig képtelen volt nyilatkozni, most egy telefonos interjúban elmondta, hogy

A támadónak szinte természetfeletti ereje volt, „betört az irodámba, alsógatyában, nagyon izgatott állapotban volt. Megparancsolta, hogy hívjam ki a rendőrséget, mert meg akarják ölni. Majd amikor telefonálni kezdtem, kitépte a telefont a kezemből, kezét a magasba emelte, bejelentette, hogy

Annyira erősen szorított, hogy képtelen voltam kitörni a karjaiból. Ekkor rám nézett, és azt mondta: ma te fogsz meghalni Allah nevében" - biztos voltam benne – tette hozzá a 44 éves nő –, „hogy terroristával állok szemben, és hogy vége az életemnek".

Beszámíthatatlannak minősítették

Ezután

a muszlim férfi megütötte, majd az asztalán levő ollóval háromszor mellbe szúrta, egy konyhakéssel pedig a lábát sebesítette meg.

Amikor a férfi elengedte a nyakát, segítségért kiabált. Egy munkatársa megérkezésekor, akit a támadó szintén leterített, el tudott menekülni, de hiába hívta a segélyszámokat, azokat senki sem vette föl. Végül is sikerült elérnie a férjét, de abban az állapotban semmit sem tudott mondani, már saját vérében feküdt a földön. Végül a kiáltását meghallva a biztonsági őrök a segítségére siettek, később a férje és a rendőrség is kiérkezett.

Közben a támadó elmenekült, még egy járókelőt is leterített ámokfutásában, és csak egy óra múlva sikerült hatástalanítani.

A támadót a hatóságok beszámíthatatlannak nyilvánították,

így nem büntethető,

holott a megtámadott Sandra szerint, amikor Allahu Akbart kiáltva megszúrta őt, nagyon is a tudatánál volt.

Korábban is voltak súlyos bűncselekmények

Az Origo már korábban bemutatta Eric Zemmour, világhírű francia esszéista idevágó esszéjét, amely a Le Figaróban jelent meg. Írásában Zemmour felrója a francia igazságszolgáltatásnak, hogy előnyben részesíti a migránsokat a francia emberekkel szemben. A mostani, marseille-i eset sem tűnik sajnos „újdonságnak", ha felidézzük az elmúlt évek legbrutálisabb gyilkosságát, amelynek során egy mali migráns brutális kegyetlenséggel meggyilkolt egy idős zsidó asszonyt Párizsban, aki ráadásul a fiaként szerette és segítette. A bíróság hosszú eljárásban beszámíthatatlannak minősítette és felmentette a mali migránst.