Szexuálisan zaklatott egy szudáni migráns egy 12 éves kisfiút egy francia uszodában

Migrants Leave The Jungle Refugee Camp In Calais Asyl 2016 Calais France Humanitarian crisis Refugees camp The jungle dismantling of the jungle eviction life in the Jungle migrants october refugees the dismantlement before the dismantling Asylbewerber Asy
Hundreds of migrants from Sudan, Eretrea, Somalia and East Asia lined up to be processed to receive an identity bracelet in Calais, France, on 25 October 2016. There was a heavy police presence in Calais as this week they are busing Migrants out to areas all over France. The French authorities have said the camp will be dismantled this week. Many of the residents of The Jungle are refusing to leave and are burning furniture and other large items in protest. (Photo by Gail Orenstein/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egy 27 éves szudáni migráns a franciaországi Calais egyik uszodájában rátámadt egy 12 és egy 13 éves gyerekre. Az egyik kisfiút összefogdosta. A zaklatót elfogták a rendőrök, majd le is tartóztatták. Az ellene indított eljárás még nem kezdődött meg.
Vágólapra másolva!

A Les Valeurs Actuelles című konzervatív hetilap számolt be arról az elképesztő esetről, amely Calais-ban történt a múlt hétvégén.

Szombat délután a calais-i ICÉO uszodában egy 12 és 13 éves gyerekre támadt rá egy 27 éves szudáni migráns.

A migráns az egyik gyerek nadrágjába nyúlt, és megfogta a nemi szervét.

A tettenérést követően a migránst letartóztatták, a területileg illetékes Boulogne-sur-Mer-i bíróság soron kívül dönt ügyében a napokban. Az általános felháborodást kiváltó esetről beszámolt a La Voix Du Nord című regionális napilap is.

A mértékadó, konzervatív „Les Valeurs Actuelles" hetilap úgy értékeli a jelenlegi helyzetet, hogy

Migránsok Calais-ban. A kép illusztráció Forrás: NurPhoto via Getty Images/Gail Orenstein/NurPhoto/Gail Orenstein

Az Origo ezzel összefüggésben a Németországban történt szexuális indíttatású bűncselekmények elszaporodásáról is írt nemrégiben, amely miatt súlyos társadalmi válság alakult ki az országban.

Calais-ban 2018 októberében

egy 34 éves francia nő esett áldozatul: több migráns is megerőszakolta.

Bár Emmanuel Macron államfő megígérte, hogy felszámolja a calais-i migránsdzsungelt, és a hivatalos jelentések alapján ez meg is történt, a Les Valeurs Actuelles forrásai szerint még mindig 500-600 rendőr teljesít szolgálatot az egykori migránsdzsungel környékén, ami arra utal, hogy a helyzetet nem sikerült konszolidálni, sőt, a Liberation című napilap értesülése alapján

Calais-ban a lakosság változatlanul félelemben él, mert a migránsok újra és újra felbukkannak, ahogy az uszodai eset is mutatja, már a gyerekek sincsenek biztonságban.

A calais-i helyzettel az Origo többször is foglalkozott korábban, megírtuk például, hogy

a brexit miatt várhatóan egyre több migráns igyekszik Angliába szökni, emiatt fokozódik a migrációs nyomás, amelyből az ott élő franciáknak már nagyon elegük van.

A 89 éves Francis - aki 70 éve él Calais-ban - elmondta a Libérationnak, hogy ez az áldatlan állapot már vagy 20 éve tart, és igaz ugyan, hogy a 2016-os több mint 10 ezres migránsdzsungelhez képest a helyzet változott, még mindig nem oldódott meg.

Egyesek szerint

bármit tesz a rendőrség, a migránsok folyamatosan visszatérnek Calais-ba.

Ezt mutatja a Twitteren terjedő videofelvétel is, amely alapján a migránsok ismét kezdenek visszaszivárogni Calais-ba, mert egy megegyezés nélküli EU-ból való brit kilépés esetén várhatóan még jobban megszigorítják majd az Angliába történő belépés szabályait, ezért abban reménykednek, hogy most még sikerül átjutniuk a csatornán.

A „24hinfos" nevű internetes hírforrás szerint augusztus 3-án egy

12 főből álló migránscsoport próbálta gumicsónakon átszelni a La Manche csatornát, de a calais-i parti őrség elfogta őket.

Független elemzők szerint a helyzet és a migrációs nyomás a brexitig növekedni fog, de azt követően sincs semmilyen garancia arra, hogy a helyzet megoldódik, és csökken a migránsok száma Calais-ban.