Salvini: Összeomlott az olasz kormánykoalíció, új választásokra van szükség

SALVINI, Matteo
Milánó, 2019. május 26. Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter, a Liga pártszövetség vezetője leadja szavazatát egy milánói szavazóhelyiségben az európai parlamenti (EP) választáson 2019. május 26-án. Az Európai Unió tagországaiban május 23. és 26. között választják meg az EU törvényhozásának képviselőit. Olaszországban az európai parlamenti választásokkal együtt polgármester-választást is tartanak számos településen, valamint Piemontban regionális választást rendeznek. MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi
Vágólapra másolva!
Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter, a Liga párt vezetője csütörtök este közölte, hogy nincs mód az olasz kormánykoalícióban fennálló nézeteltérések rendezésére, így egyetlen lehetőség maradt, új választásokat kell tartani.
Vágólapra másolva!

Késő délután Giuseppe Conte miniszterelnök Matteo Salvinivel és Luigi Di Maióval, a nagyobbik kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetőjével a római miniszterelnöki palotában a kormányválságról tárgyalt.

A tárgyalások után Salvini közleményben tudatta, hogy

azt mondta a miniszterelnöknek, hogy összeomlott a Liga és az Öt Csillag Mozgalom (M5S) koalíciója.

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter, a Liga pártszövetség vezetője Forrás: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Ezért

A közleményben azt írja, hogy a jövő héten összehívhatják a parlamentet az ehhez szükséges eljárások megtétele érdekében.