Ritka betegségben szenved, ujjak nélkül él, de mégis boldog az életben

Nia Karunia, Indonézia
Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy az indonéz kislányt, Nia Karuniát sokat csúfolták az iskolában betegségéből adódó kinézete miatt, a lány boldog. Az Apert-szindrómában szenvedő, ujjak nélkül születtet Nia kinézete eltér az átlagostól, de hite megerősítette abban, hogy így is lehet boldogan élni. 
Vágólapra másolva!

Amikor Nia megszületett, szülei hálásak voltak Istennek, de nem tudták, hogy mit csináljanak, és hogyan lehetne a legjobban gondoskodni róla. Az anya, Angelina sírt, és azon gondolkodott, hogy miért bízta rá Niát az Isten.

Niának sok fájdalmat kellett már elszenvednie, magas lázzal, olykor még a lélegzetvétel is nehézséget okozott. Gyógymód nincs, nem beszélve az emberek tekintetéről a kis közösségben, ahol élnek.

Apja szerint vannak néhányan, akik csúfolják a lányát, azt mondják:

Az apa úgy tekint erre helyzetre, hogy lánya Isten ajándéka. Megmondta Niának is, hogy amikor zaklatják a társak, válaszolja azt, hogy ő Isten ajándéka, és nem valamelyik ember teremtménye.

A lánynak speciális kezelésre lenne szüksége, a kétségbeesett szülök be is regisztrálták őt egy nemzetközi programba (Compassion International), mely rendszeres orvosi vizsgálatot biztosít, és anyagi támogatást szerez egy olyan műtéthez, amellyel a jobb kezén az ujjait rendbe tudják tenni.

Nia már elég idős és egészséges ahhoz, hogy másik nonprofit szervezet programjában is részt vegyen, és

ma már ő tanít másokat önelfogadásra, valamint a zaklatás elleni küzdelemre.

- idézi a kislányt a Fox News.