Megkéseltek egy férfit Londonban

London, késelés
A British police officer stands on duty at a cordon outside Britain's Home Office in central London on August 15, 2019, following a stabbing incident. - A man was taken to hospital after being stabbed Thursday outside Britain's Home Office interior ministry in London. One man was arrested at the scene on suspicion of grievous bodily harm, the city's Metropolitan Police said. The Home Office is responsible for tackling crime and the government has recently launched a campaign to deter people from carrying blades in a bid to combat the surge in knife crime. (Photo by Tolga AKMEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Súlyosan megsérült egy megkéselt férfi Londonban, a belügyminisztérium épülete előtt. A támadót elfogták, a férfit kórházba szállították – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Kora délután megkéseltek egy férfit London belvárosában, a Marsham Streeten, a belügyminisztérium egyik épülete előtt. A rendőrséget azután riasztották, hogy a megkéselt férfi bement az épületbe segítséget kérni.

A késelőt a rendőrök elfogták, a hatvanas éveiben járó áldozatot kórházba szállították.

A 29 éves férfit súlyos testi sértés gyanújával őrizetbe vették a belügyminisztériumtól nem messze, a Smith Square-en egy templom előtt. Könnygázt is találtak nála – írja a The Guardian.

A 60 éves férfi nincs életveszélyben, és maradandó sérüléseket sem szenvedett. A korábbi hírek életveszélyes sérülésekről szóltak.

Egy szemtanú szerint a megkéselt férfinak véres volt az arca, amelyet valamilyen ruhadarabbal takart, amikor a mentősök kísérték az épületből.

Rendőr a belügyminisztérium épülete előtt Forrás: AFP/Tolga Akmen

A hatóságok vizsgálják, hogy terrorista indíttatású volt-e a bűncselekmény, de egyelőre nem találtak erre utaló jeleket, mint ahogy azt sem tudni, hogy annak van-e jelentősége, hogy az incidens a belügyminisztérium közelében történt. Az épületet mindenesetre biztonsági kordonnal vették körül.

Priti Patel, a konzervatív kormány belügyminisztere együttérzését nyilvánította ki az áldozatnak és családjának a Twitter közösségi portálon.

Londonban a közelmúltban jelentősen nőtt a késelések száma.

Statisztikák szerint Angliában és Walesben 2018 júliusa és 2019 júliusa között nyolc százalékkal 43 500-ra emelkedett a késes támadások száma. Boris Johnson kormányfő épp szerdán beszélt arról, hogy

a kormány könyörtelen harcot hirdet a késelések "pestisszerű" terjedése ellen.