Már kis koporsót keresett az édesanya a fiának, de megtörtént a csoda

koraszülött, London
Vágólapra másolva!
Bajnoknak nevezik azt a kisfiút, aki koraszülöttként jött a világra Londonban, majd több, egészségét fenyegető veszéllyel is meg kellett küzdenie. Az édesanyja is azt hitte, kisfia meg fog halni, már koporsót is keresett neki. Azonban a csecsemő csodával határos módon leküzdte az akadályokat - írja a Mirror.
Vágólapra másolva!

A kis Maxime Lasserre 24 hetesen született. Egészségét sok veszély fenyegette, ő mégis túlélte az első 6 hónapot. A szülei, Samantha és Bruno a napokban beszéltek a történtekről.

Az édesanyának januárban indultak meg a fájásai.

A nő azt mondta, azt hitte, fia halva fog születni.

Az orvosok a Kingston Kórházban azt mondták, ha ott szülne meg, a gyerek biztosan meghalna. Újraéleszthetnék, de nem tudnák életben tartani, így át kellene szállítaniuk másik kórházba.

Sikerült biztosítani egy ágyat a St. George Kórházban, amit a szülők már kis győzelemnek éreztek, de felkészültek a legrosszabbra is.

A nő azt mondta, hogy már próbált a temetésre fókuszálni,

hátha az egy kis békét hoz neki, kis koporsókat is elkezdett keresni.

A kisbaba a születésekor

csak egy picivel volt nagyobb, mint egy felnőtt ember kézfeje.

Az orvosok rögtön inkubátorba tették, és 3 hét telt el, mire a szülők megérinthették.

Az édesanya azt mondta, szerencsések voltak, mert a gyerek nem volt farfekvéses, és nem akadt el, könnyen ment a szülés.

– mondta az édesanya.

A következő hónapokban több nehézséget is le kellett küzdenie a babának.

Öt napos volt, amikor perforált a bele, így azonnal meg kellett műteni.

Az édesanya elmondta, alá kellett írniuk egy beleegyező nyilatkozatot, amiben vastag betűvel ott állt, hogy a gyerek bele is halhat a műtétbe.

Mint mondta, sírva nézték, ahogy kisfiukat betolták a műtőbe. Mikor kihozták, az orvosok azt mondták, nagyon szerencsés, mert csak 2 centimétert vesztett a beléből.

A kis Maxime most már egyedül is tud lélegezni,

ami az orvosok szerint is nagy lépés. Néhány koraszülött gyerek ugyanis az első három évben csak segítséggel tud lélegezni.

Az utolsó műtétje június 4-én volt. Ma már normálisan élheti életét.