Lelőttek három oroszlánt, miután egyikük megölte a gazdáját

Oroszlán, Dél-Afrika, oroszlántámadás
Vágólapra másolva!
A 70 éves Oroszlánembert saját oroszlánjai ölték meg, miután vélhetőleg óriási biztonsági hibát vétett. A támadás után mindhárom oroszlánt lelőtte a rendőrség, hogy a holttestet biztonságosan el tudják vinni a helyszínről - írja a Sky News. 
Vágólapra másolva!

Van Biljon, vagy ahogy mindenki hívta, az Oroszlánember vélhetően az állatok kifutójában éppen a kerítést javította, és

háttal volt az oroszlánoknak, amikor az egyik rávetette magát, és elharapta a torkát.

A végzetes támadásra a dél-afrikai Cullinanban, a Mahala View Oroszlán Farmon került sor, ahol az oda látogatók nem csak megismerkedhetnek a nagymacskákkal, de kis kunyhókban meg is szállhatnak.

Xander Loubser, a mentőszolgálat szóvivője a News24 lapnak megerősítette, hogy Biljon halt meg, és már a mentők kiérkezésekor halott volt. Az oroszlánokat azután lőtték le, hogy mentősök és a rendőrség a helyszínre érkezett.

Az oroszlánokat azért kellett lelőni, hogy a holttestet biztonságosan el tudják szállítani a kifutóból.

Egy gondnok látta, hogy Van Biljont megtámadják az oroszlánok, és segítségért kiáltott, erre több ember is odarohant, de nem tudtak segíteni - mondta Connie Moganedi, a rendőrség szóvivője.

A honlapja szerint Mahala View Oroszlán Farmon

három oroszlán élt; Rambo, Kakita és Katryn.

A látogatók nyolc faházban szállhattak meg. Biljon exkluzív előadásokat is tartott az nagymacskákról a látogatóknak.

Van Biljon sógora később megérkezett a farmra, de nem akart nyilatkozni a tragikus támadás körülményeiről - írja a Rekord North lap. Ugyanakkor azt elmondta, hogy a családot sokkolták a történtek, és gyászolják Van Biljont.