Felrobbant egy tartálykocsi, rengeteg halott Tanzániában

Morogoro, 2019. augusztus 10.
Lángol a jármű 2019. augusztus 10-én, miután felrobbant egy üzemanyagot szállító tartályautó, és legalább hatvan ember életét vesztette, közel hetven pedig megsebesült a tanzániai Morogoróban 2019. augusztus 10-én. Az emberek
Morogoro, 2019. augusztus 10. Lángol a jármű 2019. augusztus 10-én, miután felrobbant egy üzemanyagot szállító tartályautó, és legalább hatvan ember életét vesztette, közel hetven pedig megsebesült a tanzániai Morogoróban 2019. augusztus 10-én. Az emberek éppen üzemanyagot próbáltak letölteni a tartályból, amikor a robbanás bekövetkezett. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Felrobbant egy üzemanyagot szállító tartálykocsi Tanzániában, szombaton.
Vágólapra másolva!

Legalább 60 ember meghalt, és 70 megsérült, miután felrobbant egy üzemanyag-szállító tartálykocsi Tanzániában - jelentette a helyi média.

Az eset a fővárostól, Dar es Salaamtól mintegy 200 kilométerre nyugatra történt, Morogoro városában.

A tartálykocsi balesetben felborult, amikor el akart kerülni egy ütközést egy mopeddel, és az üzemanyag kezdett kiömleni belőle. Az emberek kannákba gyűjtötték az üzemanyagot, ekkor robbant be a teherautó.

- mondta Willbrod Matafungwa helyi rendőrparancsnok.

Mivel a robbanás zsúfolt helyen történt, olyanak is vannak köztük, akik nem gyűjtöttek üzemanyagot, hanem csak a közelben voltak.

A sérültek mentését nehezítette, hogy hatalmas tűz keletkezett a robbanás után, és sűrű fekete füst lepte el a környéket. A közösségi médiában megjelent felvételeken szénné égett holttesteket lehet látni.

M Forrás: MTI/AP/-

Az idén több ilyen eset történt az afrikai kontinensen. Májusban Nigerben legalább 58-an haltak meg hasonló körülmények között, és a múlt hónapban is történt hasonló eset Nigériában, akkor mintegy ötvenen haltak meg.