Donald Trump telefonon tárgyalt Boris Johnsonnal

politics Horizontal US President Donald Trump speaks during an event about expanding health coverage options for small businesses and workers in the Rose Garden of the White House in Washington, DC, June 14, 2019. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Donald Trump
Vágólapra másolva!
A Fehér Ház közlése szerint Donald Trump amerikai elnök hétfőn partnerségről és globális biztonságról egyeztetett telefonon Boris Johnson brit kormányfővel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a két politikus egy sor kérdésről tárgyalt, köztük kereskedelemről és globális kihívásokról is.

„Az elnök elismerését fejezte ki az Egyesült Királyságnak a globális kihívások terén tanúsított állhatatos partneri viszonyáért és várja a személyes találkozót Boris Johnsonnal a közeli jövőben" - olvasható az elnöki hivatal közleményében.

Az amerikai elnök már korábban is dicsérte Boris Johnsont,

miközben elődjét, Theresa Mayt nem egyszer nyilvánosan bírálta a Brexit-tárgyalások szerinte lassú és elhibázott menetéért. Donald Trump már Theresa Maynek is javasolta a kétoldalú kereskedelmi egyezményt, de a volt brit kormányfő erről hallani sem akart.

Donald Trump elismerését fejezte ki az Egyesült Királyságnak Forrás: AFP/Jim Watson

Boris Johnson megválasztása után az Egyesült Államok azonnal jelezte, hogy kész a szabadkereskedelmi megállapodásra az Egyesült Királysággal. John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó hétfőn érkezett kétnapos látogatásra a brit fővárosba, ahol - amerikai sajtóértesülések szerint - a Brexit utáni amerikai-brit viszonyról is tárgyal.