Magyarázkodik a DK, és megköszöni az Origónak, hogy lebuktatta Gyurcsányné korrupt asszisztensét

- vote Horizontal
Opposition prime minister candidate Ferenc Gyurcsany (L) of the 'Democratic Coalition' and his wife Klara Dobrev, cast their ballots in a polling station located in a school in Budapest on April 8, 2018 during the general election. - Hungary votes in parliamentary elections on April 8, 2018 that will decide whether nationalist Prime Minister Viktor Orban wins an expected third consecutive term. (Photo by Peter Kohalmi / AFP)
Vágólapra másolva!
A Demokratikus Koalíció közleményt adott ki, amelyben a szervezet elismeri, hogy Gyurcsányné Brüsszelben egy lebukott korrupt portugál tisztviselőt alkalmaz. Ezt követően a párt köszönetet mond az Origónak, majd a bizonyítványát magyarázza.
Vágólapra másolva!

A DK közleményének címe, hogy

Köszönjük az Origo.hu tájékoztatását

Utána azt írják, hogy

Mai cikkük szerint korrupt portugál tisztviselőt alkalmaz Dobrev Klára Brüsszelben. Erről a tényről nem volt tudomásunk, köszönjük, hogy felhívták a figyelmünket egy súlyos problémára. Intézkedni fogunk - olvasható a közleményben.

A közleményben ezután az szerepel, hogy:

Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselői, köztük Dobrev Klára, a Parlament megalakulását követően négy déli országcsoporthoz tartozó, korábban az S&D frakciónál dolgozó munkatársat vettek fel egy-három hónapnyi időtartamra. A megbízás célja az volt, hogy a korábbi német frakcióvezetést váltó spanyol frakcióvezetés és a mögötte álló déli tagállamok képviselőinek politikáját jobban megértsük. Ezért pár hónapnyi időtartamra alkalmazunk két olasz, egy portugál, és egy görög munkatársat. Szerződéseik a következő hetekben lejárnak, azokat nem hosszabbítjuk meg, segítségüket köszönjük.

Mi ezt nem ismertük. Az Origo tájékoztatását követően a szükséges jogi lépéseket megtesszük annak ellenére, hogy a szóban forgó munkatárs határozott idejű munkaszerződése szeptember 2-án lejár.

Ahogy az Origo korábban megírta, Jose Alberto Alves Pereira a portugál Szocialista Párt (PS) európai parlamenti küldöttségének - konkrétan a delegációvezetőnek - volt tanácsadója az előző EP-ciklusban, és nyomoz ellene a portugál rendőrség. A tanácsadó ugyanis, akihez Gyurcsányné annyira ragaszkodott,

2014-2015 környékén mintegy 20 ezer eurót lopott el a parlamenti látogatóktól,

és hogy ezt leplezze még dokumentumokat is hamisított. Ezért kellett távoznia a portugál küldöttségtől.