Csaknem halálra éheztette gyermekét egy ausztrál vegán házaspár

Vágólapra másolva!
A szülők vegetáriánusok voltak, a gyermek ennek megfelelő ételt kapott. Az éhezéstől azonban rosszul lett, az orvosok azt látták, hogy az akkor másfél éves gyerek úgy néz ki, mint egy három hónapos csecsemő. A szülőket először 18 hónap börtönre ítélték, ezt enyhítették most 300 órányi közösségi munkára - írja a BBC. 
Vágólapra másolva!

A szülőket nem nevezték meg, annyit közöltek róluk, hogy 30 év körüliek. Az esetet árnyalja, hogy az anya súlyos depresszióban szenvedett, de az apa felelősségére a bíró is kitért, azt mondta,

nem tett semmit, hogy lánya állapota javuljon.

A házaspár a súlyosan alultáplát gyerek mellett még két másik gyereket nevel, rajtuk is meglátszott az alultápláltság, de nem olyan súlyosan, mint a legkisebb gyereknél.

A most 3 éves - az eset idején másféléves - gyerekre akkor figyeltek fel, amikor az anya kihívta a mentőket, mert a gyerek rosszul lett. Az orvosok azt tapasztalták, hogy

a gyereknek nincs foga, az izomtónusa renyhe, alacsony volt a vércukra, az ajkai elkékültek, a végtagjai pedig hidegek.

A csecsemőgondozó később azt mondta, a gyerek le volt maradva más gyerekhez képest, nem tudott felülni, beszélni, játszani sem.

A bíró kiemelte a szülők gondtalanságát, és 18 hónap börtönre ítélte őket tavaly másjusban, ezt enyhítették most 300 órányi közösségi munkára.