A brit diákszövetség szomáliai migráns elnöke iszlám hatalomátvételt sürget

Zamzam Ibrahim
Zamzam Ibrahim, United Kingdom National Union of Students President-elect, speaks at a ’Together Against Trump’ demonstration on Monday June 3 2019 in Manchester, United Kingdom. The demonstration took place to show opposition to POTUS Donald Trump during his state visit to the United Kingdom. (Photo by Jonathan Nicholson/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A szomáliai muszlim migráns hátterű Zamzam Ibrahim, a brit Országos Diákszövetség (National Union of Students of the United Kingdom NUS) elnöke 2012-ben olyan dolgokat posztolt ki Twitterre, hogy a fehéreket el kell nyomni, iszlám hatalomátvételre van szükség, a brit kormány pedig rasszista.
Vágólapra másolva!

A 24 éves Zamzam Ibrahim Szomáliában született és migránsként érkezett az Egyesült Királyságba, így első generációs bevándorlónak tekinthető.

Zamzam Ibrahim Forrás: AFP/NurPhoto/Jonathan Nicholson

A Manchester elővárosában található University of Salford tanulója,

a diákszövetségen belül pedig a szélsőséges baloldali felszabadulás frakció (Liberation Left) tagja.

Idén választották meg a NUS vezetőjévé. Ő a harmadik kisebbségi származású nő a diákszervezet élén.

Most a múltjából kerültek elő különböző tweetek, amik óriási felháborodást váltottak ki.

Többek között olyasmiket tweetelt, hogy

Arról is posztolt, hogy szerinte

a Korán alapján szükség lenne a muszlimok hatalomátvételére.

Ráadásul a brit kormánynak a deradikalizációs programját rasszistának és katasztrofálisnak minősítette.

Egy másik tweetjéből az is kiderül, hogy véleménye alapján

Miután nyilvánosságra kerültek a korábbi bejegyzései Zamzam Ibrahim most azzal védekezik, hogy azokat kiragadták az eredeti szöveg kontextusból, és abban az időszakban még nem volt koherens világképe.

Ibrahim a közösségi oldalán az utóbbi időszakban a brit média kritizálta, mert szerint a sajtóorgánumok úgy mutatta be őt, mintha szélsőséges muszlim lenne, aki veszélyt jelent a brit társadalomra.

Diákvezetői tevékenysége eddig kimerült abban, hogy megígérte, tovább fogja fejleszteni a sztrájkjogot, és bevezet egy tanulmányok bejezése utáni munkavállalói vízumot a külföldi diákok számára, annak érdekében, hogy azok az Egyesült Királyságban maradhassanak.