Karakteres politikust kellene brit miniszterelnöknek választani

Brexit, válság
A demonstrator holds a sign that reads "Brexit. Is it worth it?" whilst draped in European Union (EU) and Union flags, as he protests outside the Houses of Parliament in central London on September 10, 2018. - Britain's former foreign secretary Boris Johnson launched another broadside against Prime Minister Theresa May on Monday amid rumours that he is preparing a leadership bid as Brexit tensions divide their party. Rumours about the former foreign minister's marital infidelities also swirled, with his allies accusing government officials of leaking information to undermine Johnson's chances. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint Boris Johnson volt külügyminiszter és Michael Gove környezetvédelmi miniszter a legesélyesebb arra, hogy miniszterelnöknek válasszák.
Vágólapra másolva!

Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint, ha a brit konzervatív frakció nem egy határozott politikust választ, a Konzervatív Párt összeomlik.

Az új miniszterelnöknek vissza kell nyernie a választók bizalmát

ahhoz, hogy a párt ne a teljes eltűnés irányába haladjon -mondta az M1-nek adott interjújában.

Az európai parlamenti választások eredménye azt mutatja, hogy

a választók más politizálást várnak el,

a Konzervatív Párt ugyanis csak az ötödik helyen végzett.

Az elemző szerint Boris Johnson volt külügyminiszter és Michael Gove környezetvédelmi miniszter a legesélyesebb a miniszterelnöki pozícióra.