Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elfogták a román rendőrgyilkost

elfogták a román rendőrgyilkost.
A román rendőrgyilkost két nap után fogták el a kommandósok. A Temes megyei rendőrség által közreadott képen viszont nem látszik, hogy az elkövető előtte megsérült volna.
Vágólapra másolva!
Két nappal a Temes megyei Őszényen elkövetett rendőrgyilkosság után sikerült kézre keríteniük a hatóságoknak a több száz rendőr és csendőr által üldözött veszélyes bűnözőt. A 47 éves Marcel Ionel Lepát kedden hajnalban fogták el a Temesvártól mintegy 15 kilométerre fekvő Temesremetén - számolt be a Krónika.ro hírportál.
Vágólapra másolva!

A rablási kísérlet miatt letöltendő börtönbüntetése ítélt férfit egy bejelentés kapcsán vasárnap próbálták meg elfogni a Temes megyei rendőrök Őszény településen, azonban a tűzpárbajban Marcel Ionel Lepa két lövéssel megölte az egyik járőrt.

A férfira a rendőrök 36 lövést adtak le, és az egyik lövedék állítólag el is találta a vállát, de így is sikerült elmenekülnie.

A képen látható férfit több mint 200 rendőr kereste két napon át Forrás: Temes Megyei Rendőrfőkapitányság

A veszélyes bűnözőt végül kedden hajnalban fogták el a Temesvártól mintegy 15 kilométerre fekvő Temesremetén, vagyis a megsebesült bűnözőnek gyalogosan még több mint hét kilométert sikerült megtennie.

Ráadásul az igencsak gazdag bűnlajstrommal rendelkező férfira egy olyan házban bukkantak rá, amelyet hétfőn már átfésültek a román rendőrök.

Meg nem erősített hírek szerint az ingatlan Lepa egyik barátjának nagyszüleié.

A férfinál megtalálták a gyilkosság idején használt pisztolyt, valamint öt töltényt is.

A román rendőrgyilkost két nap után fogták el a kommandósok. A Temes megyei rendőrség által közreadott képen az nem látszik, hogy az elkövető előtte megsérült volna. Forrás: Temes megyei rendőrség

A rendőrség tájékoztatása szerint az üldözött férfi a kedd reggeli rajtaütésnél már nem tanúsított ellenállást, így fegyverhasználatra sem volt szükség vele szemben.

A bűnözőt Temesvárra szállították kórházi kivizsgálásra. Ovidiu Burlacu, a Temes megyei kórház főorvosa közölte, a férfit megműtötték, és eltávolítottak a karjából és a mellkasából is egy-egy lövedéket.

A 47 éves, lugosi származású Marcel Ionel Lepának rendkívül gazdag bűnlajstroma van, ennek ellenére háromszor helyezte feltételesen szabadlábra a bíróság.

A rendőrségi nyilvántartás szerint tizenkilenc évesen, 1990-ben már 23 rendbéli lopás volt a számláján, ezeket többnyire éjszaka követte el. Ezután gondatlanságból elkövetett emberölésért négy év szabadságvesztéssel sújtották, miután egy ittasan vezetett traktorral elgázolt egy gyalogost.

1995-ben 24 rendbéli lopásért három év három hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, és noha büntetése végrehajtása idején rablásért újabb három évet kapott, feltételesen szabadlábra került. 1999-ben újabb 12 év letöltendőt kapott, megszökött a börtönből, és csak egy év múlva fogták el.

Lepa 2012-ben ugyancsak feltételesen szabadult, de folytatta bűnözői tevékenységét. 2014-ben behatolt egy lakóházba, ahol megkéselte a tulajdonos fiát. 2017-ben négy év nyolc hónap letöltendőt kapott rablási kísérletért, amelyhez súlyosbító körülményként, büntetett előélete miatt, hozzáadtak további négy évet.

A férfi azonban eltűnt a nyomozó hatóságok látószögéből, és a vasárnapi rendőrségi rajtaütésig semmit nem tudtak róla.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről