Terrorista sejtet lepleztek le Oroszországban

Vágólapra másolva!
Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtószolgálatának közlése szerint az Iszlám Állam terrorszervezet héttagú titkos sejtjét leplezték le Moszkva megyében.
Vágólapra másolva!

A kommüniké szerint a külföldről irányított sejt, amelyet 2016 novemberében hoztak létre, toborzással foglalkozott, és a rendvédelmi szervek munkatársai elleni támadásokra uszított.

A csoport tagjainál házkutatást tartottak, és fegyvert, kommunikációs eszközöket, valamint tiltott irodalmat foglaltak le tőlük.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Moszkvában hétfőn újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy eddig mintegy 50 ország és egytucatnyi nemzetközi szervezet csatlakozott rá az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) terrorista-nyilvántartására, de egyetlen jelentős nyugati ország sincsen közöttük.

Lavrov azt is mondta, aggódik amiatt, hogy elsősorban a nyugati országok között nincs visszhangja annak a kezdeményezésének, amelyet 2015-ben Vlagyimir Putyin orosz elnök tett arról, hogy globális terrorellenes frontot kellene létrehozni az ENSZ égisze alatt.